Dieetadvies en begeleiding

Bij ziekte én bij gezondheid is voeding enorm belangrijk. Daarom helpen wij u hier graag bij met dieetadvies en begeleiding. De diëtisten van Marga Klompé zijn gespecialiseerd in voedingsproblemen bij de kwetsbare, ouder wordende mens.

Een fysiotherapeut

Onze diëtisten kunnen u helpen bij:

  • Ondervoeding of risico hierop
  • Onbedoelde gewichtsdaling of gewichtstoename
  • Verhoogde voedingsbehoefte bij ziekte of herstel na een operatie
  • Parkinson-gerelateerde voedingsvragen zoals obstipatie, medicatie en eiwitinname en gewichtsafname
  • Problemen met slikken
  • Aanpassing van voeding bij chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD, hart- en vaataandoeningen, klachten met de stoelgang of andere maag- en darmklachten
  • Vragen over gezond eten, het huidige dieetadvies, drinkvoeding, sondevoeding en/of dieetproducten

Heeft u dieetadvies nodig om medische redenen?

Dan houden wij rekening met uw voorkeuren en wensen. We gaan altijd uit van mogelijkheden en niet van beperkingen. Op praktische wijze maken we de vertaalslag naar een aangepast voedingspatroon. Indien nodig werken we hiervoor samen met andere zorgverleners. U blijft zelf altijd medeverantwoordelijk voor uw gezondheid. Zo haalt u het beste uit elk moment.

Goed om te weten

Onze diëtisten leveren zorg aan cliënten op alle revalidatie-, verpleegafdelingen en groepswoningen van Marga Klompé. Deze behandeling wordt vergoed door de zorgverzekering. Daarnaast zijn zij ook beschikbaar voor de bewoners van het woonzorgcentrum van Marga Klompé en andere thuiswonende ouderen. Op verzoek of verwijzing van de huisarts of specialist kunt u de diëtist om advies vragen.

Vanuit de basisverzekering wordt in principe drie uur vergoed. Deze kosten worden eerst van het eigen risico afgetrokken. Heeft u in een jaar meer dan drie uur begeleiding van een diëtist nodig, dan betaalt u een deel van de behandeling mogelijk zelf.
 
Een aanvullende verzekering vergoedt soms de extra consulten, de vergoeding verschilt per verzekeraar. Wij raden u aan om na te vragen bij uw verzekering hoe het zit met de vergoeding van de kosten voordat u een afspraak maakt met een diëtist. 

Kunt u niet naar één van de locaties van Marga Klompé komen? Dan is een huisbezoek ook mogelijk. Voor een huisbezoek rekenen wij een extra toeslag. 

Wilt u meer weten over het dieetadvies van Marga Klompé? Neem dan contact op met onze afdeling Service & Bemiddeling op telefoonnummer 0544 – 47 41 14. Mailen kan ook: serviceloket@szmk.nl.