Lees meer over de nieuwbouwplannen

Dagritme ondersteuning

Soms vergeten we wel eens iets, en dat is heel normaal. Maar als u merkt dat dit vaak gebeurt en het een obstakel vormt, kan dagritme ondersteuning u helpen. Binnen Marga Klompé bieden we verschillende oplossingen aan die kunnen helpen bij het bevorderen van routine, structuur en het verminderen van stress.
 
Hoe kan het helpen?
Dagritme ondersteuning kan u helpen om uw dag beter te organiseren en te plannen. Het kan bijvoorbeeld helpen om belangrijke afspraken te onthouden, zoals het innemen van medicijnen of het doen van huishoudelijke taken. Daarnaast kan het ook bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid en het vergroten van uw zelfredzaamheid.
 

BBrain Family klok

Dit is een slimme klok die speciaal ontworpen is voor mensen met (beginnende) dementie. De klok geeft overzichtelijk de tijd, datum en dag(deel) weer en kan op afstand beheerd worden via een app. Het kan gebruikt worden als geheugensteuntje voor afspraken, beeldbellen en het ontvangen van foto's. De klok kan helpen bij het bevorderen van structuur, contact en verbinding, het vergroten van zelfredzaamheid en het verminderen van eenzaamheid

BBrain sprekende kalenderklok

Dit is een variant van de BBrain Family klok die specifiek gericht is op het bevorderen van de dagstructuur. Het biedt uitgebreide tijdweergave, voorgeprogrammeerde herinneringen, de mogelijkheid om zelf herinneringen in te spreken en geluidsnotificaties bij herinneringen. Het gebruik van deze sprekende kalenderklok kan de zelfstandigheid en eigen regie van de cliënt bevorderen, vooral bij beginnende dementie. De cliënt hoeft niet langer afhankelijk te zijn van een zorgmedewerker of mantelzorger die hen moet herinneren aan zaken zoals bijvoorbeeld eten en drinken, huishoudelijke taken of afspraken.

Hoe kunt u er gebruik van maken?

Als u interesse heeft in dagritme ondersteuning en u woont op één van onze locaties, bespreek dit dan met uw zorgprofessional. Zij zullen contact opnemen met de medewerker zorgtechnologie om de mogelijkheden te bespreken en u te helpen bij het gebruik van deze oplossingen.