Lees meer over de nieuwbouwplannen

Zelfstandigheid met de Medido

Bij Marga Klompé streven we ernaar dat u zo zelfstandig mogelijk kunt zijn. De automatische medicijndispenser Medido speelt hierbij een belangrijke rol. Deze slimme dispenser verhoogt de zelfredzaamheid van onze cliënten door te helpen bij het innemen van medicatie. Met Medido bent u niet langer afhankelijk van anderen om uw medicijnen aan te reiken.
 
Hoe werkt de Medido?
Medido is een handig apparaatje waarin uw persoonlijke medicatierol (baxterrol) wordt opgenomen. Deze rol bevat uw medicijnen, netjes gesorteerd in zakjes voor elk innamemoment. Op het juiste moment geeft de Medido een herinneringsgeluid en kleurt de knop op, zodat u weet dat het tijd is om uw medicatie in te nemen. Door op de knop te drukken, komt het zakje met medicijnen tevoorschijn. Het zakje heeft een insnede, waardoor u het gemakkelijk kunt openen en de medicatie kunt innemen.
 
Wat als u een dosis mist?
Als u per ongeluk een dosis vergeet in te nemen, stuurt Medido een melding naar de zorg of zorgcentrale, zoals afgesproken. Een zorgprofessional neemt dan contact met u op en komt indien nodig bij u langs. In het begin wordt u begeleid bij het gebruik van Medido, maar zodra u dit zelfstandig kunt, hoeft de zorg alleen langs te komen om een nieuwe baxterrol te plaatsen.
 
Gemak en zekerheid
De medicijnen worden geleverd door de apotheek en periodiek gevuld door onze zorgprofessionals. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste medicatie op het juiste moment.
 

Hoe kunt u er gebruik van maken?

Als u interesse heeft in het gebruik van dit hulpmiddel en u woont op één van onze locaties, meld dit dan bij uw zorgprofessional. Zij zullen contact opnemen met de medewerker zorgtechnologie om de mogelijkheden te bespreken en u te helpen bij het gebruik van deze product.