Lees meer over de nieuwbouwplannen

Een onvergetelijke dag voor meneer Stegeman

Meneer Stegeman heeft COPD in een vergevorderd stadium en is al een aantal jaren erg ziek. Hij woont samen met zijn vrouw in Lochem en krijgt thuiszorg van Marga Klompé. Petra Nijkamp, verzorgende in de thuiszorg, zorgde samen met de wensambulance ervoor dat zijn grote wens werkelijkheid werd: nog één keer naar een wedstrijd van zijn geliefde club FC Twente.

Petra: “Regelmatig kom ik bij meneer en mevrouw Stegeman om thuiszorg te verlenen. Meneer is ernstig ziek. En kan daarom niet altijd de dingen doen die hij graag zou willen. Tijdens een evaluatiegesprek kwam ter sprake dat hij heel graag nog een keer een wedstrijd van FC Twente zou willen bijwonen. Zijn voetbalclub. Samen met zijn oudste zoon ging hij, toen het nog kon, regelmatig naar thuiswedstrijden. Hij is een echte Twente fan. Zijn standpunt is dan ook: ‘Als je uit Twente komt moet je wel Twente fan zijn. De gemoedelijkheid van Twente, daar kan geen andere club tegen aan.’ Toen ik hem vertelde dat hij de wedstrijd van FC Twente – Fortuna Sittard mocht bijwonen was hij dan ook ontzettend blij en verrast.”

Op zaterdag 7 mei werd meneer samen met zijn vrouw opgehaald door de wensambulance. Onder begeleiding van een auto werd hij met de ambulance gebracht naar de Grolsch Veste in Enschede. Af en toe reden ze zelfs via de buslijn. Petra: “Je zag gelijk aan hem dat hij zich speciaal voelde. Hij werd er emotioneel van. Eenmaal aangekomen in het stadion werden wij ontvangen en begeleidt naar de skybox van de Veste Wensbox. Wat een prachtig uitzicht vond hij dit. Hij genoot de hele wedstrijd. In de rust belde meneer nog even snel met zijn oudste zoon om te vertellen hoe gaaf hij dit vond.”

Ter herinnering aan deze avond kreeg meneer een FC Twente speldje en sjaal. En als kers op de taart kwam Eddy Achterberg, voormalig profvoetballer, nog even een hand schudden. Petra: "Ik had meneer geen groter plezier kunnen doen. Wat heeft hij genoten. Een herinnering om nooit te vergeten."

Deel dit bericht via: Twitter Facebook LinkedIn Mail