Het moment van Jaap

Ik heb een zinvolle dagbesteding

Jaap aan het mozaieken

Een dag bij 't Hazelte geeft me veel voldoening

"Het eerste half jaar wist ik niet wat ik moest doen bij het dagcentrum. Ik vind niet alle activiteiten leuk, zo heb ik een hekel aan spelletjes doen. Ik zag dat een andere cliënt bezig was met het maken van een mozaïek voor een tafeltje buiten. Dat leek me wel wat. Samen met verzorgende Simone en de andere medewerkersters van het dagcentrum ben ik gaan uitzoeken of dat wat voor mij was."

"Mijn eerste werk was een dienblaadje. Als ik daar nu naar kijk, vind ik het nietmooi. Toen knipte ik de tegeltjes nog niet en zocht ik stukjes bij elkaar die bij elkaar paste. Geleidelijk aan kreeg ik er meer feeling voor en toen werd ik beter. Een betere techniek en nu werk ik met patronen. ‘Next level’ noemt Simone mijn werk nu."
 
 

"Nu drie jaar later werk ik in opdracht. Verschillende tafeltjes, dienbladen en een Graafschap bord heb ik zoal gemaakt. Een van mijn laatste opdrachten was een dienblad voor het Grand Café van De Hoge Weide. Ik krijg er veel waardering én chocola voor. En de opdrachten? Die regelt mijn PR-vrouw Simone."

"Trots ben ik op de ‘Yin en yang’ die ik heb gemaakt. Maar het meest trots ben ik op mezelf. Dat ik doorgezet heb en een doel heb. Anders had ik het niet zo fijn gehad hier. Als ik ’s avonds op de bank zit na een dag bij ’t Hazelte, voelt het voldaan. Ik heb een zinvolle dagbesteding."


Jaap (78) is cliënt van dagcentrum ’t Hazelte van De Hoge Weide in Lochem. Hij bezoekt het dagcentrum drie keer per week. Simone werkt er als medewerkster dagcentrum en is samen met Jaap op zoek gegaan naar zijn passie.

Mozaiek Yin en Yang
Jaap aan het mozaieken
Tafeltje mozaiek
Overhandiging dienblad