Het moment van Joost

Een potje dammen tegen de man die nooit verliest

Dammen met Joost

Voor meneer Groot Zevert is dammen zijn lust en zijn leven

"Een goede uitdaging is altijd leuk. Zoals een potje dammen tegen de man die nooit verliest. Voor meneer Groot Zevert is dammen zijn lust en zijn leven. Hij straalt als het over dammen gaat. ‘Ik ben de koning van het dammen’, vertelde hij."
 
"Ik was met meneer Groot Zevert aan het oefenen in onze trainingszaal. Hij kwam twee keer per week, dan heb je best intensief contact. We kwamen met elkaar in gesprek over de dingen die je leuk vindt om te doen. Hij vertelde dat hij naar een zorgboerderij gaat en daar veel damt. Omdat hij wint van iedereen is hij daar de koning van het dammen!"

"Zelf zat ik in het damteam van mijn basisschool in Laren en ben ik naar het Nederlandse kampioenschappen geweest. ‘Zullen we een potje doen?’, vroeg hij. Ik wilde wel een poging wagen om meneer te verslaan. We deden twee potjes. De eerste keer won hij, de tweede keer ik."
 
"Meneer Groot Zevert genoot enorm van de potjes dammen. Zelf haalde ik er ook voldoening uit, want ik zie dat meneer Groot Zevert er plezier in heeft. Dat doet me goed. Het is fijn om die meerwaarde te kunnen bieden aan cliënten. Elke keer vroeg hij weer: ‘Joost, gaan we deze week weer dammen?’"