Het moment van Mariska

en haar hondje Saar

Mariska met haar hondje Saar

"Sinds twee jaar heb ik een keeshond, Saar. Ik neem haar mee naar het werk sinds ze acht weken oud is. Elke ochtend als mijn wekker gaat, staat Saar te kwispelen bij de deur. Klaar om te vertrekken naar mijn werk. Al vanaf dag één krijgt ze alle aandacht. De bewoners genieten ontzettend van Saar. Ze is een echte knuffelhond.

Als een bewoner verdrietig is, voelt Saar dit gelijk aan. Ze gaat dan tegen deze bewoner aan zitten en likt zijn of haar hand. Zo lief! Een mevrouw die bij ons woont, kruipt regelmatig haar bed weer in door de dag heen. Ze heeft dan nergens zin in. Als ik haar vraag of ze meegaat om Saar uit te laten, fleurt ze gelijk op. Ze gaat dan direct mee. Mevrouw knuffelt het liefst de hele dag met Saar.

"Als een bewoner verdrietig is, voelt Saar dit gelijk aan.”

Saar wordt af en toe ook verwend door bewoners. Ze stoppen haar dan graag wat toe. Zelf wil ik liever niet dat ze gevoerd wordt, maar als ik even niet oplet, gebeurt het toch. Laatst liep ze bijvoorbeeld met een broodje kroket in haar bek. Saar heeft er heerlijk van genoten."