Het moment van Wilma

Ontroerd door een liefdesbriefje

Ik weet zeker dat ze een geweldige ochtend hebben gehad

“Een bewoner op onze afdeling was jarig. Zijn echtgenote wilde hem graag ophalen om thuis samen met hun kinderen zijn verjaardag te vieren. Dit kon door omstandigheden niet doorgaan. Ik zag de teleurstelling in de ogen van onze bewoner. Ook de echtgenote was teleurgesteld. Wat een domper. Ze hadden zich hier samen zo op verheugd.”
 
“Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en de echtgenote gebeld. Hoeveel verjaardagen is ze samen nog gegund? Ik stelde haar voor om woensdagochtend samen met meneer op visite te komen zodat ze toch samen zijn verjaardag konden vieren. Mevrouw was blij verrast.”

"Op de bewuste woensdagmorgen heb ik meneer opgehaald. Die er trouwens tip top uitzag dankzij mijn collega. Hij had zelfs een (liefdes)briefje voor zijn vrouw geschreven, mooi hè? We zijn eerst naar een bloemenwinkel gereden, waar hij een bosje bloemen heeft uitgezocht.”

"In de auto richting Winterswijk was meneer helemaal onder de indruk van de TomTom. Over mooie momenten gesproken, dit was ook zeker een mooi moment! Aangekomen in Winterswijk stond mevrouw al in de deuropening om ons te verwelkomen. Meneer overhandigde de bloemen aan zijn vrouw en het geschreven briefje, ze was helemaal ontdaan. Dit was echt een kippenvel moment. Samen hebben we koffie gedronken met een heerlijk gebakje erbij en hebben we foto’s bekeken. Ook hebben ze samen herinneringen opgehaald.”
 
“Wat een mooi moment was dit! Wel iets later dan dat hij werkelijk jarig was, maar ik weet zeker dat ze samen een geweldige ochtend hebben gehad. Nadat ik meneer weer terug gebracht had naar de afdeling, ging ik met een voldaan gevoel naar huis. Hier doe je het toch voor.”