Aanmelden Medewerkers Event 2023 gesloten

Aanmelden is niet meer mogelijk, dit kon tot 17 mei. Heb je nog vragen over het event? Mail je vraag dan naar communicatie@szmk.nl

Inspiratiesessie 1:

Workshop samenwerken in de driehoek: cliënt, netwerk en professional
Jan van der Hammen was al eerder bij ons met een succesvolle workshop over familieparticipatie. Nu gaat hij een stap verder. Hoe motiveer je het netwerk van de cliënt om actief te blijven wanneer hun naaste bij ons in zorg komt of bij ons komt wonen? Want op dat moment, nemen wij veel uit handen. Terwijl we juist meer samen zouden moeten werken met het netwerk van de cliënt. Maar hoe doe je dat? Daarover kan Jan ons alles vertellen.

Inspiratiesessie 2: (VOL!)

Lef anders vasthouden
Wat doe jij als een cliënt zegt: ‘Ik doe geen therapie meer, ik heb het geprobeerd, klaar’ en een behandelaar hier anders over denkt? Of: Zorgleefplanbespreking? Dat hoeft van mij niet. Collega’s van verschillende afdelingen in De Molenberg denken in mogelijkheden. Mét lef. Als een cliënt zelfstandig wil fietsen en iedereen denkt: ‘Dit is echt niet verstandig’, gaan ze als team toch kijken hoe dit voor elkaar te krijgen. Hoe zet je de cliënt in zijn kracht? En waar loop je tegenaan om dit realiseren? Daar gaat deze workshop over. Max. 30 plekken per sessie. VOL! Het is helaas niet meer mogelijk je in te schrijven voor deze sessie. 

Inspiratiesessie 3:

Mindgym: baas in je eigen hoofd
Een goede gezondheid begint in je hoofd. Want je zit pas echt lekker in je vel als je ook mentaal fit bent. Zoals je je spieren traint in de sportschool, kun je ook je hersenen trainen. Deze workshop met Wouter de Jong is dan ook een ‘sportschool voor de geest’. Je komt er weer opgeladen uit. Hij leert je simpele technieken (zonder zweverig te worden) die jij kunt toepassen in jouw dagelijks leven en werk. Mindgym is als een proteïne shake voor je hersenen, zelfs voor de meest nuchtere onder ons.

Inspiratiesessie 4:

Toekomstige zorg in de thuiszorg en het verpleeghuis
Als ervaringsdeskundige in de ouderenzorg heeft technisch geneeskundige Michiel Klitsie een duidelijke visie: zorgtechnologie zorgt voor meer efficiëntie in de zorg, geeft cliënten meer regie en autonomie en kan ons meer mens maken. In deze sessie komen onderwerpen aan bod die zijn gericht op thuiszorg en verpleeghuis, cliënten en medewerkers, wens en noodzaak, welzijn en medische inzet. En over de randvoorwaarden waar je aan moet denken bij zorgtechnologie. Kortom, zorgtechnologie heeft de toekomst!