20 april 2023

Huurappartementen voor dementievriendelijk thuiswonen in de Kattenberg in Aalten

In het centrum van Aalten aan de Varsseveldsestraatweg, bieden wij in samenwerking met de gemeente Aalten en De Woonplaats een bijzondere woonvorm aan: De Kattenberg. Naast appartementen voor senioren, worden appartementen die vrijkomen verhuurd aan ouder paren waarvan één van de partners beginnende dementie heeft. Er is duidelijk behoefte aan deze nieuwe woonvorm en ruimte voor aanmeldingen.

U kunt hier samen zelfstandig blijven wonen, ook als in de toekomst de zorg toeneemt. Met een actieve rol voor de mantelzorg, de centrale ligging dichtbij voorzieningen, maatwerk op het gebied van wonen, welzijn, technologische ondersteuning en aanvullende zorg vanuit Stegemanhof willen we het mogelijk maken dat u zo lang mogelijk samen kunt blijven wonen. Meer weten? Een informatieflyer over de Kattenberg kunt u hier downloaden.

Portret van en artikel over de Kattenberg
Voor meer informatie verwijzen we u ook graag naar het portret van de Kattenberg. Dit portret is in samenwerking met Vilans, kennisorganisatie in de zorg, tot stand gekomen. Ook kunt u dit artikel (premium) over de Kattenberg in de Gelderlander raadplegen. Daarin vertelt een echtpaar wat het voor hen betekent om in de Kattenberg te wonen. 

Wooncoach
De Kattenberg heeft een wooncoach die aanspreekpunt en helpende hand is. U kunt bij de wooncoach aankloppen voor advies over welzijnsactiviteiten, begeleiding en nodige aanpassingen aan uw appartement. Ook voor hulp en ondersteuning in het contact met instanties, begeleiding van mantelzorg en het regelen van zorg kunt u een beroep op de wooncoach doen.

Personenalarmering
Voor huurders van De Kattenberg biedt Marga Klompé personenalarmering aan. Personenalarmering geeft een veilig gevoel. Via een hals- of polszender met alarmknop kan er in geval van nood eenvoudig via het oproepsysteem overal in de woning gealarmeerd worden. Zeven dagen per week, 24 uur per dag zijn de zorgmedewerkers van Stegemanhof bereikbaar om de oproep te beantwoorden en hulp te bieden. Meer weten over personenalarmering De Kattenberg? Klik dan hier

Interesse om te wonen in De Kattenberg?
Wilt u wonen in een licht en ruim huurappartement onder de huurtoeslaggrens? Prettig en veilig wonen in een passende omgeving? Dan is wonen in De Kattenberg wellicht iets voor u. U woont er dichtbij voorzieningen met volop mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen én ondersteuning te krijgen bij welzijn en zorg.

Heeft u belangstelling? Voor informatie over de appartementen, de mogelijkheden, aanmelding en toewijzing kunt u vrijblijvend contact opnemen met de wooncoach. U kunt bellen of een mail sturen en een afspraak maken. U bent van harte welkom!

Jos Boersma - wooncoach de Kattenberg
T 06 8297 1497
E j.boersma@szmk.nl

Bezoekadres
Varsseveldsestraatweg 14D
7122 CC Aalten

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail