20 april 2023

Huurappartementen voor dementievriendelijk thuiswonen in de Kattenberg in Aalten

De gemeente Aalten, de Woonplaats en Marga Klompé zijn een uniek samenwerkingsproject gestart. In het centrum van Aalten aan de Varsseveldsestraatweg, bieden wij in de Kattenberg een nieuwe woonvorm aan. Naast appartementen voor senioren, worden appartementen die vrijkomen verhuurd aan samenwonenden waarvan één van de partners beginnende dementie heeft.

U kunt hier samen zelfstandig blijven wonen, ook als in de toekomst de zorg toeneemt. Door de centrale ligging dichtbij voorzieningen, maatwerk op het gebied van wonen, welzijn, technologische ondersteuning en zorg willen we het mogelijk maken dat u zo lang mogelijk samen kunt blijven wonen. Een informatieflyer over de Kattenberg kunt u hier downloaden.

Portret van en artikel over de Kattenberg
Voor meer informatie verwijzen we u ook graag naar het portret van de Kattenberg. Dit portret is in samenwerking met Vilans, kennisorganisatie in de zorg, tot stand gekomen. Ook kunt u dit artikel (premium) over de Kattenberg in de Gelderlander raadplegen. Daarin vertelt een echtpaar wat het voor hen betekent om in de Kattenberg te wonen. 

Wooncoach
De Kattenberg heeft een wooncoach die aanspreekpunt en helpende hand is. U kunt bij hem aankloppen voor advies over welzijnsactiviteiten, begeleiding en nodige aanpassingen aan uw appartement. Ook voor hulp en ondersteuning in het contact met instanties, begeleiding van mantelzorg en het regelen van zorg kunt u een beroep op de wooncoach doen.

Personenalarmering
Voor huurders van De Kattenberg biedt Marga Klompé personenalarmering aan. Personenalarmering geeft een veilig gevoel. Via een hals- of polszender met alarmknop kan er in geval van nood eenvoudig via het oproepsysteem overal in de woning gealarmeerd worden. Zeven dagen per week, 24 uur per dag zijn de zorgmedewerkers van Stegemanhof bereikbaar om de oproep te beantwoorden en de noodzakelijke hulp te bieden. Meer weten over personenalarmering De Kattenberg? Klik dan hier

Interesse om te wonen in De Kattenberg?
Wilt u een ruim en aangepast appartement huren? Dichtbij voorzieningen met volop mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen én ondersteuning van welzijn en zorg? Er is veel vraag naar de huurappartementen. Er is een wachtlijst. Heeft u belangstelling? Voor informatie over de appartementen, de mogelijkheden, aanmelding en toewijzing kunt u vrijblijvend contact opnemen met de wooncoach. U kunt bellen of een mail sturen en een afspraak maken. U bent van harte welkom!

Jos Boersma - wooncoach de Kattenberg
Telefoon 06 8297 1497
Email j.boersma@szmk.nl

Bezoekadres
Varsseveldsestraatweg 14D
7122 CC Aalten

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail