Lees meer over de nieuwbouwplannen

11 augustus 2021

Een week lang feest bij dagopvang DOS voor 12,5-jarig bestaan

Dagcentrum Ouderen Speciaal (DOS) bestaat 12,5 jaar. Dit ging natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Het jubileum werd op feestelijke wijze gevierd. Een mooi versierde afdeling en elke dag, voor een week lang, werden er leuke activiteiten georganiseerd voor bezoekers. Zoals een ontspannen beautyochtend, een bingomiddag met leuke prijzen of een heerlijke high tea. De week werd afgesloten met een bezoekje van een imker. Een zeer geslaagde en feestelijke week. Bezoekers genoten volop.

Mevrouw ten Dolle gaat al 8 jaar lang drie keer in de week met veel plezier naar DOS: “De mensen hier zijn zo fijn. Het is altijd gezellig. Er worden leuke activiteiten georganiseerd. Zo ook de beautydag van vandaag. Fantastisch toch dat dit zo kan.” Mevrouw ten Dolle komt oorspronkelijk uit het buitengebied van Winterswijk. Ze heeft altijd gezegd dat wonen in de bebouwde kom niks voor haar was. Maar na het overlijden van haar man ontkwam ze hier niet aan. Ze verhuisde naar de Pelkwijk in Winterswijk. En in tegenstelling tot wat ze had verwacht, vindt ze het erg fijn op de Pelkwijk. Ook het vervoer van en naar de DOS is goed geregeld. “Het wonen op de Pelkwijk is zo fijn. En de dagen dat ik met plezier naar de DOS ga wordt ik gebracht en opgehaald met de elektrokar. Zo goed is het geregeld.

12,5 jaar geleden richtten Wilma Kuypers en de toenmalige manager Berto ten Brinke samen de DOS op. Wilma heeft diverse werkervaringen opgedaan in de zorg en dagbestedingen. Ze merkte op dat cliënten met psychiatrische ziektebeeld in een normale dagbesteding niet de zorg kregen die zij nodig hadden. Daarbij gaat het om een psychiatrische ziektebeeld, dat geen acute behandeling behoeft. Daarom startten ze een dagopvang speciaal voor deze ouderen. Zodat ook zij de juiste zorg en hulp krijgen. En hierdoor langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De DOS is onderdeel van ouderenzorginstelling Marga Klompé gevestigd in locatie Vredense Hof. De DOS werkt nauw samen met GG-Net.

Het doel van de dagopvang is om structuur te geven aan de dag van de bezoekers. Waar sociale contacten een belangrijke rol spelen. In een huiselijke sfeer worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals samen koken, schilderen en bewegen. Het dagprogramma wordt afgestemd op het zorgleefplan en in samenspraak met de bezoeker ingevuld. “We kunnen ons voorstellen dat zo’n eerste stap om naar de DOS te gaan spannend kan zijn. Daarom zeggen we ook altijd tegen onze bezoekers dat zij de eerste paar bezoeken samen met een vertrouwd persoon mogen komen. Bijvoorbeeld met een familielid. We vinden het namelijk belangrijk dat onze bezoekers zich veilig, vertrouwd en welkom voelen bij ons. Zodat zij zichzelf durven te zijn,” vertelt Wilma Kuypers.

Om in aanmerking te komen voor DOS, heb je een indicatie nodig. Bekijk voor meer informatie de pagina dagbesteding.
 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail