Lees meer over de nieuwbouwplannen

03 juni 2021

Feestelijke onthulling Grolse kunst in De Lange Gang

Ter ere van het 15 jarig bestaan van afdeling De Lange Gang in De Molenberg, zijn er prachtige 3D panelen ontworpen door Bert Ruesink. De artistieke schilderijen werden op een feestelijke wijze onthuld tijdens een gezellige middag met bewoners en medewerkers. De middag begon met een lekker kopje koffie en iets zoets van de bakker. De bewoners genoten volop van deze lekkernij. Vooraf aan de onthulling werd een grote dank uitgesproken aan Bert voor de prachtige 3D panelen. Ook werden alle medewerkers bedankt voor hun waarde- en liefdevolle inzet de afgelopen jaren.

De oudste bewoonster (99 jaar) van De Lange Gang kreeg de eer om het doek te laten vallen. Een speciaal moment. Mevrouw Ter Horst vond het een eer dat zij dit mocht doen en genoot zichtbaar. Samen met de begeleiders wandelden de bewoners langs de panelen om de mooie kunstwerken te bewonderen. Ze vonden het schitterend. De middag werd afgesloten met een borrel en een Chinees buffet. Niet alleen bewoners genoten maar zeker ook de medewerkers. Het was een geslaagde dag.

In de gang hangen drie panelen met ieder zijn eigen betekenis. De panelen sluiten aan op de interesses van bewoners en op de geschiedenis van Groenlo. Er zijn bijvoorbeeld poezen verwerkt in het ontwerp. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dieren een positief effect hebben op het brein van dementerende ouderen. Ook zitten er echte Grolse karakteristieke elementen verwerkt in de kunstwerken zoals een Grolsch bierflesje, Grolse Wanten, de hoed van prins carnaval en een biervat. De panelen zijn ontworpen om fijne herinneringen op te halen bij bewoners.
 
Bert Ruesink is een 38-jarige kunstenaar uit Didam. Hij maakt unieke 3D muurschilderingen, schilderijen en karikaturen op maat. Vanaf jongs af aan heeft Bert al een passie voor tekenen en schilderen. Zijn eerste 3D schilderij-muurschilderingen op Facebook werden maar liefst 6 miljoen keer bekeken. Ga naar de website van BertRuesinkArt om zijn schitterende kunstwerken te bekijken.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail