07 december 2021

Geslaagde kunstchallenge in Vredense Hof

Van september tot en met november zijn de afdelingen op onze locatie Vredense Hof met elkaar een kunstchallenge aangegaan. Iedere afdeling heeft gewerkt aan één of twee kunstwerken. Het resultaat? Negen prachtige creaties! Allemaal heel verschillend met ieder zijn eigen identiteit.

Kunstenares Karin Loff Jansen werd uitgenodigd om de kunstwerken te beoordelen en om de prijs voor het mooiste kunstwerk uit te reiken: een middag creatief bezig zijn onder leiding van Karin Janssen zelf. De prijs voor het mooiste kunstwerk ging naar het prachtige kunstwerk van de bewoners van Groepswonen 6. Zij maakten een octopus van kralen.

Alle kunstwerken zijn in het weekend van 12 november tentoongesteld in de gang van Vredense Hof. Bewoners, familieleden, vrijwilligers en personeelsleden kregen de mogelijkheid om de kunstwerken te bewonderen en te beoordelen. Er werd namelijk ook een publieksprijs uitgereikt: een overheerlijke slagroomtaart. In totaal zijn er 69 stemmen uitgebracht. Met maar liefst 24 stemmen ging de eerste plaats naar het kunstwerk van groepswonen 1: een prachtig schilderij gemaakt van gedroogde bloemen, bladeren en vruchten.

Er worden regelmatig leuke challenges georganiseerd bij Vredense Hof. Het idee is ontstaan in de coronaperiode in 2020. “Bewoners waren veel alleen, familieleden mochten niet langskomen en afdelingen waren gesloten voor elkaar", vertelt welzijnscoördinator Anke Hillen. "Om ons toch verbonden te voelen met elkaar kwamen we op het idee om een challenge te starten. We zijn eind vorig jaar begonnen met ‘Wie maakt de mooiste krans’. Bewoners vonden het ontzettend leuk om te doen. Hoewel we niet bij elkaar konden zijn, waren we toch verbonden met elkaar. Dat was zoiets moois. Dat gevoel wilden we vasthouden. We organiseren nu regelmatig challenges voor alle afdelingen. Waaronder dus ook deze kunstchallenge.”

Hieronder een impressie van alle kunstwerken:

Groepswonen 6
Groepswonen 1
DOS
Groepswonen 2
Groepswonen 3
Groepswonen 4
Huisje A
Huisje B
Woonzorg
Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail