10 februari 2022

Investeren in schoonmaak en hygiëne

Marge Klompé ondertekende woensdag 9 februari in Groenlo een nieuw contract met opleider SVS, vakopleider voor de schoonmaakbranche en de facilitaire dienstverlening. SVS gaat de huishoudelijk- en zorgmedewerkers van de zorgorganisatie de komende 3 jaar instrueren op verschillende schoonmaakmodules.
 
Goed schoonmaken is belangrijk om de verspreiding van micro-organismen als bacteriën, virussen en schimmels zoveel mogelijk te voorkomen. En daarmee ook uitbraken van resistente bacteriën en besmettelijke ziekten. In deze tijd natuurlijk zeer actueel, maar iedere dag weer van groot belang. Marga Klompé zet daarom in op goede trainingen op dat gebied. Jantinus Luinge, opleidingsadviseur bij SVS vertelt: “We gaan de facilitaire medewerkers van Marga Klompé trainen in de modules schoonmaak en infectiepreventie, cliëntenkamer, sanitair en isolatiekamer. Voor de zorgmedewerkers worden er themabijeenkomsten georganiseerd.”
 
Marga Klompé en SVS
Anne Stokkers, facilitair manager bij Marga Klompé: “Schoonmaak en hygiëne is onlosmakelijk verbonden met het leveren van goede zorg voor onze bewoners, maar ook voor een fijne werk- en woonomgeving. In 2020 mochten we voor De Hoge Weide in Lochem al de prijs van het beste schoonmaakteam van Nederland in ontvangst nemen. Daar zijn we nog steeds trots op. Het team van De Hoge Weide mocht een opleiding volgen, die door SVS gefaciliteerd werd. Dit was voor ons de opmaat naar een vervolg. We zijn blij dat we vanaf nu de samenwerking met SVS verder intensiveren. Zij gaan in ieder geval voor de komende drie jaar de trainingen op het gebied van schoonmaak verzorgen voor al onze facilitaire en zorgmedewerkers.”
 
Digitaal en klassikaal
Om alle medewerkers zo goed mogelijk te faciliteren in het schoonmaakproces, worden naast klassikale groepsbijeenkomsten ook een digitale leeromgeving aangeboden. Die zogenaamde e-learning modules bevatten de noodzakelijk theorie voor de klassikale bijeenkomsten. “De digitale leeromgeving bieden we aan via het leer management systeem van Marga Klompé. Op die manier kunnen medewerkers individueel modules volgen waar en wanneer zij dat willen.”

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail