Informatie rondom coronaLees meer

12 maart 2020

Maatregelen vanwege coronavirus

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar nu snel op. Om het aantal besmettingen beperkt te houden, nemen wij de volgende maatregelen in ieder geval tot 31 maart in acht. We nemen hierbij zoveel mogelijk de landelijke adviezen over van de overheid, het RIVM en Actiz en volgen de ontwikkelingen. Dit zijn de maatregelen omtrent bezoek en activiteiten die we op dit moment nemen:

Bezoek
De overheid verzoekt mensen dringend om bezoek aan kwetsbare personen te beperken. Bezoek van grote groepen kinderen en jongeren aan onze bewoners/cliënten gaan daarom niet door. Voor ander bezoek, zoals dat van (klein)kinderen aan opa en oma of familie, hanteren wij de volgende regels: behalve bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts is bezoek welkom. U moet daarnaast wel letten op de hygiënemaatregelen. Het wordt ten stelligste afgeraden kinderen onder de leeftijd van 5 jaar, die vaak neusverkouden zijn, in aanraking te laten komen met onze kwetsbare ouderen.

Activiteiten en samen eten
De overheid geeft aan dat kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand) grote gezelschappen en openbaar vervoer te vermijden. Onze organisatie is erop gericht om dat wat zich afspeelt in de locatie in stand te houden, omdat dit het dagelijkse leven van onze bewoners/cliënten betreft. Zij mogen elkaar dus gewoon zien, samen met elkaar eten en aan activiteiten meedoen. We moeten wel alert zijn op de hygiënemaatregelen.

Optredens en voorstellingen
Het is niet verstandig om optredens voor onze bewoners/cliënten door te laten gaan met mensen van buiten Marga Klompé. Koren, toneeloptredens en andere voorstellingen moeten we helaas afzeggen. Ook gezamenlijke kerkdiensten gaan niet door. 

Voor meer informatie, verwijzen wij u naar de veelgestelde vragen over onze coronavirus maatregelen

Zorg voor kwetsbare ouderen
Onze medewerkers kennen de hygiënemaatregelen bij de zorg voor kwetsbare ouderen. Deze passen zij in de dagelijkse praktijk ook toe en zijn ook in deze situatie afdoende. Vanwege het coronavirus nemen we extra maatregelen om verspreiding te voorkomen. Bij de ingangen van locaties staan handdesinfectiemiddelenen. We vragen bezoekers om de handen de desinfecteren voordat men een locatie binnengaat.

In risicogebied geweest of klachten?
Bent u in één van de risicogebieden geweest? Dan adviseren wij u om vanaf het moment dat u thuis bent, uw bezoek aan locaties van Marga Klompé twee weken uit te stellen. Dit geldt ook bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Hygiënemaatregelen
Hygiëne is heel belangrijk om verspreiding van het virus tegen te gaan. Neem daarom de hygiënemaatregelen altijd in acht: 

  • Was regelmatig uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen 

Samenwerking in de regio
We werken zoveel mogelijk samen met andere zorgorganisaties in de regio, zodat onze maatregelen goed op elkaar aansluiten. Via brieven, e-mail, en posters informeren we bewoners, cliënten, familie en andere bezoekers over de manieren om verspreiding van het virus tegen te gaan. Onze medewerkers worden via het intranet op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail