Lees meer over de nieuwbouwplannen

30 mei 2019

Sensire, Marga Klompé en Careaz bundelen krachten in Nachtzorg

Drie zorgorganisaties in de Oost-Achterhoek gaan ’s nachts samenwerken in het aanbieden van nachtzorg. Op die manier blijft zorg beschikbaar en bereikbaar voor alle inwoners. Nachtzorg in de Oost-Achterhoek wordt per 3 juni 2019 gezamenlijk aangeboden. Sensire, Marga Klompé en Careaz, drie grote aanbieders van thuiszorg in deze regio, hebben hierover gezamenlijke afspraken gemaakt.
 
Nachtelijke thuiszorg wordt soms gepland, maar vaak acuut aangevraagd: op het moment dat ondersteuning nodig is na bijvoorbeeld onwel worden of na een val. Het gaat dan om zorg die thuis geleverd kan worden. In de Oost-Achterhoek is het een uitdaging om deze zorg goed aan te bieden: de regio is dunbevolkt. Door samen te werken kan er efficiënter worden gewerkt en kan de klant ook in de toekomst op specialistische en acute zorg blijven rekenen. Zo blijft nachtzorg bereikbaar voor de hele Oost-Achterhoek.
 
Samen optrekken in de nacht is voor wijkverpleegkundigen uit de Oost-Achthoek de oplossing om klanten de zorg te bieden die ze nodig hebben. Verpleegkundige Annelies Wiggers over de  samenwerking. “Het is best spannend om samen te gaan werken, maar door de krachten te bundelen kunnen we efficiënter werken en hebben we in iedere deelregio nét even wat meer uren beschikbaar. Wat dat betreft ben ik positief gestemd.”
 
Klanten kunnen de nachtzorg blijven bereiken op de manier zoals zij dat gewend zijn te doen. Achter de schermen zorgen de drie zorgorganisaties ervoor dat telefoontjes, personenalarmeringen of andere oproepen bij een centrale afdeling terechtkomen. De ondersteuning hiervoor wordt ondergebracht bij Medisch Service Centrum NAAST in Varsseveld. Hier worden de oproepen beantwoord en wordt beoordeeld welke zorg nodig is. Vervolgens wordt de dienstdoende nachtverpleegkundige ingezet en voorzien van de benodigde patiënt informatie. “De verpleegkundigen van NAAST kunnen zien waar iedereen zich bevindt, bij een oproep kunnen ze de dichtstbijzijnde collega benaderen en alvast informeren over de situatie bij de klant. Ook dat draagt bij aan de efficiency”, aldus Annelies. 
 
De gezamenlijke nachtzorg is herkenbaar aan nieuwe kleding en aan witte auto’s waarop het nieuwe logo voor de nachtzorg staat afgebeeld. Sensire, Marga Klompé en Careaz blijven hun andere diensten en vormen van zorg afzonderlijk van elkaar aanbieden. Inwoners van de Oost-Achterhoek blijven dus de keuze houden tussen verschillende zorgorganisaties.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail