Lees meer over de nieuwbouwplannen

05 oktober 2022

Beeld Hulzer Willem

Pronsweide pakt uit met verlaat jubileumgeschenk

Vanwege corona konden in 2020 de festiviteiten ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van Pronsweide geen doorgang vinden. Nu, twee jaar na dato, heeft een van de geplande activiteiten alsnog plaatsgevonden. Vrijdag 30 september is bij Pronsweide in Winterswijk een bronzen beeld van Willem Wilterdink onthuld. Kunstenaar Jan te Kulve maakte dit beeld van de uit Kotten bij Winterswijk afkomstige schrijver, dichter, verteller en liefhebber van de streektaal. Wilterdink, die in de volksmond bekendstond als Hulzer Willem, was in het dagelijks leven veehandelaar. Het beeld is mede tot stand gekomen door de inspanning van onze collega, maar bovenal Hulzer Willem-fan, Raymond Ubbink. De kinderen van de in 2011 overleden inwoner (85) van Kotten waren aanwezig bij de onthulling. Marcel Duvigneau sprak namens de raad van bestuur van Marga Klompé van een prachtig moment. "Hulzer Willem heeft veel voor Pronsweide betekend", zo memoreerde Marcel die samen met Marijke Rauwerdink, voormalig hoofd verplegingsdienst Pronsweide, de onthulling van het beeld deed.

Het was een lang gekoesterde wens van Raymond om een beeld van Hulzer Willem te bewerkstelligen. Raymond, die naast zijn werk ook muzikant, zanger en liefhebber van de streektaal is: “Hulzer Willem gaf in Pronsweide regelmatig optredens en presentaties en bezocht bekenden van hem. Nog altijd wordt er in de regio meegezongen als ‘Boterham met Spek' ingezet wordt, een onbetwiste klassieker van Hulzer Willem. Als je als mens zoveel gedaan en betekend hebt voor de medemens, dan verdien je ook een plek tussen de medemensen. Het is een eer dat we als Pronsweide in ons midden mogen hebben”, aldus Raymond, die van Marga Klompé alle medewerking en ondersteuning kreeg om tot realisatie van het beeld te komen in het kader van het jubileum van Pronsweide.

Beeld bekijken
Het beeld van Hulzer Willem staat in de binnentuin bij de groepswoningen van verpleeghuis Pronsweide. Wilt u het beeld eens bekijken? Meldt u zich dan bij de receptie van Pronsweide aan de Morgenzonweg 29 in Winterswijk.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail