30 maart 2022

Ook opvang vluchtelingen in de Vredense Hof in Winterswijk

De gemeente Winterswijk stelt, in samenspraak met Marga Klompé, de leegstaande vleugel (de oudbouw) van de Vredense Hof tijdelijk beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. Marcel Duvigneau: Toen de gemeente belde met de vraag, stonden we er direct positief tegenover om het samen te regelen. Alleen de geschikheid van de locatie was eerst een voorbehoud."

De oudbouw van de Vredense Hof staat namelijk al sinds 2016 leeg. Het gebouw is momenteel niet bewoonbaar. Marga Klompé heeft samen met de gemeente in kaart gebracht wat er nodig is om het gebouw als tijdelijke opvanglocatie in te kunnen zetten en werken er hard aan om dit zo snel mogelijk te realiseren. Zo is het bijvoorbeeld noodzakelijk om installaties te repareren, denk bijvoorbeeld aan de verwarming en de watervoorziening. 
 
Half april
De verwachting is dat vanaf medio april 20 appartementen in de Vredense Hof geschikt zijn gemaakt voor bewoning. De daarop volgende periode wordt hard gewerkt om dit uit te breiden naar een totale opvangplek voor 175 vluchtelingen.

Tijdelijke aard
De opvang van vluchtelingen in de Vredense Hof zal van tijdelijke aard zijn voor een periode van maximaal tweeënhalf jaar, uiterlijk tot 1 september 2024. Daarmee staat de opvang niet in de weg van de gebiedsontwikkelingsplannen die voor de omgeving opgesteld gaan worden. 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail