11 maart 2022

Stem op het project COPD Thuismonitoring

Project COPD Thuismonitoring is één van de drie finalisten voor de Health Valley Bridge Prize 2022. Dit project bestaat uit een unieke samenwerking tussen Marga Klompé, SKB, NAAST en Sensire. Dit is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het meest veelbelovende project op gebied van zorginnovatie. Het gaat om projecten waarbij zorginstellingen en ondernemers samen nieuwe technologie inzetten om zorg dichter bij patiënten te brengen en gezondheid te verbeteren. Tijdens de finale op 16 maart wordt de winnaar bekend gemaakt. Tot die tijd is het mogelijk om ons te steunen met uw stem!

Wat maakt het COPD Thuismonitoring project bijzonder?
In oktober 2020 is dit project gestart als pilot. SKB heeft in samenwerking met Marga Klompé, het Medisch Service Centrum NAAST en Sensire COPD-patiënten gemonitord met behulp van een app. Doel van het project is om de zelfredzaamheid van COPD patiënten te vergroten. Een ander belangrijk doel is om de signalen van een ernstige longaanval eerder te signaleren en zo de kans op een lange ziekenhuisopname te verkleinen. Patiënten worden met een smartwatch en een app ondersteund om voldoende actief te blijven. Digitale ondersteuning door mantelzorger, eigen fysiotherapeut, longverpleegkundige, Medisch Service Centrum en thuiszorg zijn daarbij heel belangrijk.
 
Inzicht in beweegpatroon
Vanuit Marga Klompé werkte longverpleegkundige Anne Dieker mee aan het project: “Het gaf de cliënten die meededen meer inzicht in hun beweegpatroon en welke invloed dit kon hebben op hun gevoel van welzijn”, vertelt Anne. “Aan de hand van een dagelijkse vraag die de cliënt toegestuurd kreeg, in combinatie met de dagelijkse stappen, kreeg ik als longverpleegkundige zicht op hoe het met de cliënt ging. Op basis hiervan kon de cliënt of zelf bijsturen of met hulp van mij als longverpleegkundige. Een longaanval actieplan dat aan de app gekoppeld zat, was hiervoor een leidraad. We beoogden met name inzicht in eigen gedrag te krijgen en dat men zelf de regie zou krijgen hier op te anticiperen en reageren.”
 
Steun ons met uw stem!
Op 16 maart we in de finale om het project COPD thuismonitoring nog één keer te verdedigen. Tot die tijd kan iedereen stemmen. De winnaar krijgt de prestigieuze Health Valley Bridge Prize 2022 en een bedrag van 15.000 euro. Naast dit project zijn ook Rijnstate en Sensire genomineerd. Meer informatie over de genomineerden en hun projecten vindt u op de website van Health Valley. Daar vindt u ook informatie hoe u uw stem kunt uitbrengen. Stemmen kan tot 16 maart 10.45 uur. Het initiatief dat de meeste internetstemmen krijgt, wint de prijs.
  
Foto door PhotoMIX Company via Pexels

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail