Lees meer over de nieuwbouwplannen

19 juni 2024

Succesvolle samenwerking met Educared en Careaz voor verkorte opleiding Verzorgende IG

In samenwerking met Educared, een onderwijsinstelling die flexibel en op maat onderwijs biedt, en collega-organisatie Careaz, zijn we eind december 2022 gestart met een pilot voor een intern opleidingstraject van 1,5 jaar. Deze pilot heeft waardevolle inzichten opgeleverd.

In 1,5 jaar je zorgdiploma
Het doel van de verkorte opleiding was om binnen 1,5 jaar een Verzorgende IG diploma te behalen. Voor zowel leerlingen met als zonder zorgachtergrond. Dit werd mogelijk gemaakt door maatwerk en korte lijnen met de leercoach van Educared. Indien nodig konden deelnemers ook afstromen naar Helpende Plus, zodat iedereen een zorgdiploma kon behalen.

De meeste deelnemers waren zij-instromers zonder zorgachtergrond. Zij begonnen met een oriëntatiebaan van 10 weken om kennis te maken met de zorg, waarna ze aan de opleiding begonnen. Een kleiner deel van de groep werkte al in de zorg bij Marga Klompé en startte direct met de opleiding.

Leerpunten en samenwerkingen
Manon Klein Gunnewiek, adviseur leren & ontwikkelen, vertelt: “We hebben veel geleerd van deze samenwerking. Het ging met ups en downs, en we moesten regelmatig bijstellen, maar dat hoort bij een pilot. De samenwerking met Educared en Careaz verliep erg prettig. We konden elkaar goed en snel vinden en hebben veel van elkaar geleerd. Vooral de inhoudelijke vormgeving en onze begeleiding binnen de verschillende zorgorganisaties hebben we verbeterd. Om zo uitval in de toekomst te verminderen.” Deze leerpunten en ervaringen nemen we mee naar de toekomst om het opleiden verder vorm te geven.

Uiteindelijk hebben 14 leerlingen hun diploma behaald en gaan aan de slag op verschillende afdelingen binnen onze organisatie. We zijn trots op het doorzettingsvermogen van deze groep om dit binnen deze pilot en in zo’n korte periode te bereiken.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail