22 maart 2023

Verdere versoepelingen coronamaatregelen

Varen op klachten in plaats van varen op testen
Het kabinet heeft aangegeven dat de coronaregels komen te vervallen. Ook wij zien dat de meeste medewerkers en cliënten die besmet zijn met corona milde klachten als verkoudheid en vermoeidheid ervaren. Daarom heeft Marga Klompé een nieuw beleid opgesteld rondom het testen op corona. Niet langer ‘varen op testen', maar ‘varen op klachten'.

Gewijzigd testbeleid cliënten
We gaan cliënten minder vaak testen op corona. Er wordt alleen nog getest bij een ernstig ziektebeeld. We testen niet meer bij milde (verkoudheids)klachten. Een arts overweegt of testen nodig is en de zorgmedewerker neemt de test af. Wanneer iemand erg ziek is, kan isolatie plaatsvinden. Dit is altijd in overleg met de behandeld arts.

Medewerkers en vrijwilligers dragen mondneusmasker bij klachten
Als medewerkers klachten hebben die passen bij luchtweginfecties dan is testen niet meer nodig. Zij mogen komen werken als ze fit genoeg zijn. Wel dragen ze dan een mondneusmasker in de omgeving van cliënten en passen goede hand- en hoesthygiëne toe. Dit geldt ook voor vrijwilligers.

Bezoekers
Wij vragen bezoekers een mondneusmasker te dragen bij luchtwegklachten en wanneer contact met de cliënt niet te voorkomen is. Wanneer voldoende afstand gehouden kan worden, is het dragen van een mondneusmasker niet nodig.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail