Lees meer over de nieuwbouwplannen

03 juli 2024

Volgende stap nieuwbouwplannen De Molenberg

Marga Klompé werkt aan nieuwbouwplannen voor locatie De Molenberg. Op dinsdag 2 juli is het beeldkwaliteitsplan door een ruime meerderheid van de gemeenteraad vastgesteld en kunnen we door naar de volgende fase van de nieuwbouw. 

Het oudste deel van de huidige gebouwen van De Molenberg stamt uit 1935 en ook de andere bouwdelen zijn functioneel en technisch verouderd. De Molenberg is na jaren intensief gebruik dan ook aan vervanging toe. We willen nieuwbouw realiseren op dezelfde plek binnen de gracht van Groenlo. Op een plek waar kwetsbare ouderen midden in de maatschappij staan met voorzieningen dichtbij.

Betrokkenheid inwoners

Het plan voor de nieuwbouw heeft voor reuring gezorgd binnen Groenlo. De noodzaak van de nieuwbouw en goede zorg voor ouderen wordt gezien, maar er zijn wel kritische noten over hoe het er straks echt uit gaat zien. Bestuurder Marcel Duvigneau: “We hebben goed naar deze feedback geluisterd. We gaan onze uiterste best doen om, binnen de beschikbare middelen, de gebouwen qua uitstraling goed te laten passen bij de binnenstad van Groenlo.”

Formeel kader planuitwerking

In een beeldkwaliteitsplan staan kaders voor de architectuur, materiaal- en kleurgebruik van de gebouwen en hoe de openbare ruimte wordt ingericht. Dinsdag 2 juli stelde de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan van De Molenberg vast. Dat betekent dat het beeldkwaliteitsplan nu het formele kader is voor de verdere planuitwerking.

Volgende fase

We gaan bezig met de verdere uitwerking van de plannen voor de grachtzijde. Wij hopen rond de jaarwisseling de vergunningen aan te kunnen vragen. Onze wens is om begin 2026 te starten met de sloop en nieuwbouw rondom de huidige zusterflat.

Op de hoogte blijven?

Meer informatie of aanmelden voor de nieuwsbrief? Bekijk dan de pagina nieuwbouw De Molenberg
Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail