Lees meer over de nieuwbouwplannen

15 juni 2022

Wonen met zorg voor ouderen in voormalige school in Aalten

Marga Klompé gaat twaalf nieuwe woonplekken geschikt voor intensieve zorg voor ouderen realiseren in het voormalige schoolgebouw aan de Willebrordstraat in Aalten.
 
"En daar zijn we trots op" geeft Marcel Duvigneau, bestuurder bij Marga Klompé aan. “Met het sterk groeiende aantal oudere inwoners neemt de behoefte aan intensieve zorg toe. Er komen ouderen met een lichamelijke beperking wonen die 24 uur per dag zorg nodig hebben.
 
Duvigneau: “We zijn extra blij met de locatie aan de Willebrordstraat omdat deze in de directe omgeving van onze zorglocatie Beth San ligt. Voor toekomstige bewoners kunnen we de zorgfaciliteiten van Beth San benutten. En zij kunnen meedoen met de ontspanningsactiviteiten. Tegelijk is er afstand wat een maximale privacy van de bewoners garandeert”.
 
Wethouder Ted Kok: “Prima dat we duurzaam omgaan met vastgoed dat een andere bestemming kan krijgen”. Hij bevestigt dat deze oplossing goed past in de zorgvisie van de gemeente Aalten. “Het is het belangrijk dat onze inwoners altijd zoveel mogelijk regie op het eigen leven kunnen behouden, ook als het in een aantal opzichten minder gaat.”
 
Het is de bedoeling dat het bestaande gebouw wordt behouden en wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. De nieuwe vleugel krijgt een plat in plaats van een hellend dak en wordt voorzien van een energie A label. Marga Klompé gaat  half juli in gesprek met omwonenden over de ontwikkelingen en informeert dan ook de medewerkers en bewoners van Beth San verder over de bouwplannen. 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail