Nieuwbouw Parallelweg

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen rond de nieuwbouwplannen voor een locatie voor ouderen aan de Parallelweg in Winterswijk. 

Op locatie aan de Parallelweg

We zijn blij dat we een mogelijke nieuwbouwlocatie voor de Vredense Hof hebben gevonden aan de Parallelweg in Winterswijk. De Parallelweg is gelegen naast de Sport- en Turnhal Winterswijk en tegenover het station. Bekijk het filmpje dat we op de locatie hebben gemaakt en waarmee we onze cliënten en medewerkers informeerden over de plek aan de Parallelweg. 

Dichtbij het centrum

Marga Klompé heeft de wens om een nieuwe locatie voor ouderen aan de Parallelweg te realiseren. Een fijne plek, dichtbij de voorzieningen en met meer reuring.
 
Bij Marga Klompé werken we voor en met ouderen. In de Vredense Hof, aan de Vredenseweg in Winterswijk, wonen ouderen in een tijdelijk gebouw. Dit gebouw voldoet niet meer aan de eisen. Voor deze locatie hebben we een plek aan de Parallelweg gevonden om nieuw te gaan bouwen.
 
De Parallelweg is een plek dichtbij het centrum. Lekker iets drinken op een terrasje, even wandelen door het centrum of samen wat boodschapjes doen. GewoMeedoen aan de maatschappij. Dat is hier mogelijk. Samen met de buurt willen we met het gebouw een functie in en voor de buurt vervullen. Een open en gastvrije locatie zijn, waar 'naobers' zich vrij voelen om binnen te lopen om een praatje maken. 

Het gebouw

Het gebouw dat we aan de Parallelweg willen bouwen zou geschikt moeten zijn voor ouderen die het thuis niet meer redden. Deze ouderen wonen zelfstandig, wij leveren de zorg die zij nodig hebben. Ook ouderen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld door een hersenbloeding en ouderen met dementie bieden we plek in het gebouw. Deze ouderen hebben 24 uurs zorg en toezicht nodig. In het gebouw worden minimaal 96 appartementen gebouwd.

Omdat het aantal ouderen in Winterswijk toeneemt, wordt nog onderzocht of een aantal van 120 appartementen in het nieuwe gebouw wenselijk is. We willen een duurzaam gebouw bouwen, aan te passen aan de wensen van huidige en toekomstige bewoners.

Mensen met dementie willen we in het gebouw aan de Parallelweg meer vrijheid geven. Zodat zij hun eigen keuzes kunnen blijven maken en de regie over hun leven, ook al zijn het maar kleine dingen, zolang mogelijk kunnen behouden. Bijvoorbeeld door hun bewegingsruimte te vergroten en toezicht op afstand.

Tijdelijke huisvesting
Groepswoningen
Leegstaande oudbouw

Buurtbijeenkomsten

Op 19 april 2021 organiseerden wij de eerste buurtbijeenkomst voor omwonenden van de Parallelweg waarin we de voorlopige plannen en visie op wonen met zorg met de buurt hebben gedeeld. Dit was in verband met corona een onliine bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst zijn de eerste stedenbouwkundige schetsen getoond. Deze geven een beeld hoe de gebouwen op de beschikbare grond geplaatst zouden kunnen worden. Het is dus geen ontwerp hoe de gebouwen eruit komen te zien. Hier vindt u de presentatie van de eerste buurtbijeenkomst. We hebben een peiling gehouden over de nieuwbouwplannen. Het verslag vindt u hier.

De tweede bijeenkomst vond plaats op dinsdag 11 mei 2021. Ook dit was een online bijeenkomst. De presentatie van deze buurtbijeenkomst vindt u hier. Het verslag kunt u lezen door hier te klikken.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor dit gebied heet Spoorzone – Fase 4 en is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl 
(wanneer u zoekt op 'Parallelweg Winterswijk'). 

Wilt u op de hoogte blijven van publicaties over de gevraagde bestemmingsplanwijziging? Of over het ontwerp-bestemmingsplan of vaststelling van het plan door de gemeenteraad? Houd dan deze website in de gaten of volg het via de officiële publicaties van de gemeente Winterswijk op www.officielebekendmakingen.nl.

Meer informatie of uw reactie geven?

Vragen over de nieuwbouwplannen aan de Parallelweg? Wilt u reageren of heeft u een suggestie? Contact met ons opnemen kan altijd. Bijvoorbeeld via een mail aan ons vastgoedteam via b.maarse@szmk.nl. Of u vult het reactieformulier hieronder in.