Informatie rondom coronaLees meer

Welke beschermende middelen gebruiken jullie?

De veiligheid van onze cliënten en medewerkers staat voorop. Wanneer geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden, dragen onze medewerkers een mondneusmasker. Zij dragen een chirurgisch mondneusmasker in combinatie met een halterschort en handschoenen bij de persoonlijke verzorging. Dat doen we ook in situaties waarin een risico op besmetting zich voordoet of wanneer er een verdenking is, Bijvoorbeeld wanneer er contact is geweest tussen een bewoner of medewerker die positief getest is. 

Bij een verdenking van of besmetting met het coronavirus bij een cliënt verlenen wij de zorg in volledige bescherming. Volledige bescherming houdt in: handschoenen, een isolatieschort met lange mouwen, daarover heen een halterschort, een spatbril en een chirurgisch mondneusmasker. Daarnaast wordt bij een verdenking de cliënt altijd in isoaltie verpleegd of verzorgd, dus in de eigen woning of kamer.

Ook onze thuiszorgmedewerkers gebruiken chirurgische mondneusmaskers die zij inzetten bij alle thuiszorgcliënten wanneer er geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. In de thuiszorg wordt ook gewerkt met handschoenen en een halterschort bij de persoonlijke verzorging. En natuurlijk werken de thuiszorgmedewerkers ook volledig beschermd bij een verdenking of bevestigde besmetting. Dan worden ook daar het isolatieschort met lange mouwen en de spatbril als bescherming toegevoegd aan de standaard uitrusting.