Observatie Oost Achterhoek

De groep kwetsbare ouderen met een complexe hulpvraag neemt toe. Observatie Oost Achterhoek (OOA) is een initiatief van Marga Klompé, huisartsen uit de regio Oost-Achterhoek en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. De observatieafdeling biedt kortdurende opvang aan kwetsbare ouderen met een complexe hulpvraag waarbij het onduidelijk welke zorg zij nodig hebben.

Via de huisarts, huisartsenpost of spoedeisende hulp kunnen deze ouderen tijdelijk terecht op de observatieafdeling. Het doel van de korte opname is om de zorgvraag in kaart te brengen. Zodat zij op de juiste plek terechtkomen met de zorg die zij nodig hebben. De bedoeling is dat zij na de observatieperiode terugkeren naar huis. De huisarts en indien nodig de thuiszorg neemt dan de zorg weer over.

Bij Pronsweide
Observatie Oost Achterhoek is gevestigd in een naastgelegen gebouw bij locatie Pronsweide te Winterswijk. De afdeling heeft plek voor zestien ouderen. Er is 24 uur per dag deskundig zorgpersoneel van Marga Klompé aanwezig. 

Hoe verloopt de verwijzing van een patiënt naar Observatie Oost Achterhoek? 
We hebben twee stroomschema's gemaakt voor een opname op OOA.
Stroomschema verwijzing vanuit de huisarts
Stroomschema verwijzing vanuit de spoedeisende hulp

Direct aan patiënt aanmelden voor opname?
Dat kan op werkdagen (08:30-17:30) kunt u bellen naar het Serviceloket Marga Klompé via T 0544 - 47 41 14. In de In de avond-, nacht- en weekenduren belt u naar NAAST via T 0314 - 35 77 66.