Bewegen met Parkinson

Heeft u de ziekte van Parkinson of parkinsonisme en wilt u bewegen en trainen onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut? Dan bent u bij fysiotherapiepraktijk De Molenberg in Groenlo aan het juiste adres. 
 
Behandelplan op maat
Tijdens een intakegesprek bespreekt u met uw fysiotherapeut de problemen waar u tegenaan loopt. Wij kijken naar uw zelfredzaamheid en uw dagelijks functioneren. Aan de hand van dit eerste gesprek zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Een behandelplan kan bijvoorbeeld bestaan uit balans-, kracht- en mobiliteitsoefeningen, loop- en conditietrainingen, maar ook uit advies om thuis verder mee aan de slag te gaan.  
 
Oefengroep
Het is mogelijk om op vrijdagmiddag van 15.00 uur tot 16.00 uur aan te sluiten bij de Parkinson oefengroep. Hier traint u op een individueel niveau in een veilige, gezellige en sportieve omgeving.
 
Verwijzing en vergoeding
Voor de individuele begeleiding en/of deelname aan de oefengroep is een verwijzing van de neuroloog of huisarts nodig. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden van vergoeding.
 
Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet
Fysiotherapie de Molenberg is aangesloten bij ParkinsonNet Winterswijk. ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van cliënten met de ziekte van Parkinson(isme). Deelnemers van ParkinsonNet Winterswijk komen regelmatig samen en hebben daarnaast ook onderling digitaal overleg.

Er is een goede samenwerking binnen de Molenberg met verschillende disciplines die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet, namelijk:

  • Fysiotherapeut
  • Ergotherapeut
  • Logopedist
  • Diëtiste
  • Parkinsonverpleegkundigen (SKB Winterswijk / MST Enschede/thuiszorg Sensire en Buurtzorg)

ParkinsonNet is een initiatief van het UMC St Radboud & de Werkgroep bewegingsstoornissen van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN).