Informatie rondom coronaLees meer

21 november 2018

Ervaar brandveilig wonen

Brand in uw woning: u moet er toch niet aan denken! Om u voor te lichten over brandveiligheid in de woonomgeving zijn Marga Klompé, Stichting Welzijn Lochem en de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (waar o.a. de brandweer onder valt) een samenwerking aangegaan. In een ruimte van woonzorgcentrum en verpleeghuis De Hoge Weide in Lochem is een zogenaamde belevingswoning ingericht.

Brandgevaarlijke situaties herkennen

In deze ruimte worden huis-, tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld gebracht. Tijdens het bezoeken van de ‘woning’ komt de bezoeker verschillende situaties tegen die met brandveiligheid te maken hebben. Met deze opgedane kennis kan hij/zij thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen. Vrijwilligers van Marga Klompe, Stichting Welzijn Lochem en van de brandweer zijn aanwezig om bezoekers alles over brandveiligheid te vertellen.
 
De voorlichting over brandveiligheid in de woonomgeving is niet alleen bedoeld voor bewoners van de Hoge Weide, maar juist ook voor de inwoners van de gemeente Lochem en Achterhoek, andere belangstellenden en bijvoorbeeld scholen in de omgeving.

Openingstijden

De belevingswoning aan de Zwiepseweg 107 in Lochem is van maandag tot en met vrijdag van 13.30 uur tot 16.00 uur voor iedereen open. Aanmelden is niet nodig. Buiten deze openingstijden zijn groepen (bijvoorbeeld scholen of verenigingen) op afspraak welkom. Je kunt hiervoor contact opnemen met team Brandveilig Leven van de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland via bvl@vnog.nl.

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail