Marga 1 2019

10 | Marga Al 25 jaar werkt Wilma van der Wal bij Marga Klompé. Eerst 20 jaar in de keuken bij De Hoge Weide en de laatste jaren organisatiebreed als functionaris voedselveiligheidssysteem HACCP. Dat was een echte carrièreswitch. Maar wel eentje die voor veel werkplezier en afwisseling heeft gezorgd. Wilma vertelt hoe een gemiddelde dag er voor haar uitziet, ook al zijn haar dagen altijd anders: Mijn zoon moet er altijd vroeg uit om naar school te gaan. We staan tegelijk op. We beginnen de dag altijd met havermout, lekker gezond en voedzaam. Ik smeer de boter- hammen voor in de broodtrommels. Ik heb een puberende zoon van 14. Dat betekent een ‘berg’ brood smeren. Het is mijn taak om de voedselveiligheid te bewaken binnen Marga Klompé. Daarvoor doe ik regelmatig audits in keukens en woningen. Ik heb checklists gemaakt die me helpen om snel een audit te kunnen doen. Mijn ervaring helpt daar ook zeker bij. Als ik nu een koelkast open doe, kan ik daar al heel veel aan aflezen. Dat zorgt ervoor dat ik meerdere audits achter elkaar kan doen. Na een uitgevoerde audit ga ik aan de slag met het uitwerken. Dat betekent rapportages maken. Mocht de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit langskomen voor een inspectie, dan hebben we bij Marga Klompé alles prima voor elkaar. Op mijn vaste werkplek in De Hoge Weide begin ik de werkdag altijd met het bijwerken van mijn e-mails. Dat zijn er veel, want ik communiceer meestal per e-mail met de verschillende locaties, Grand Cafés en woningen omdat ik vaak op pad ben. Zo help ik bijvoorbeeld de Grand Cafés met hun digitale registratiesysteem op het gebied van de HACCP. Vorig jaar zijn we daarmee gestart en dat moet regelmatig bijgestuurd worden. 06:15 07:30 09:00 11:00 Wilma van der Wal Mails afhandelen Een lekker voedzaam ontbijt en volle broodtrommels

RkJQdWJsaXNoZXIy MTkxNTk=