Psychologie

Heeft u moeite met het leren accepteren van een nieuwe situatie? Is uw gedrag of dat van uw naaste veranderd en heeft u hulp nodig? Marga Klompé biedt psychologie voor verschillende soorten ondersteuning. Onze psychologen werken zowel in onze dagcentra (dagbehandeling) als in het verpleeghuis en de groepswoningen van Marga Klompé.

Een fysiotherapeut
Van links naar rechts: Margreet Bongers, Tess Scholtz, Mireille Beuting, Adin Altman, Sanna van Marle, Jasmijn Baysoy, Willemijn Ruitenbeek en Annemiek Sodderland.

Onze psychologen:

  • Geven individuele psychologische behandeling
  • Doen onderzoek naar stemming, gedrag, cognitieve functies, problemen bij het denken, plannen en uitvoeren van handelingen
  • Adviseren over de revalidatie en de behandeling na een ziekte of ongeval
  • Geven benaderingsadviezen bij moeilijk te begrijpen gedrag. Dit kan gaan om gedrag ontstaan door dementie en/of hersenletsel, maar ook om gedrag dat is ontstaan door de persoonlijkheid van een cliënt. Het kan zijn dat het een voor de leeftijd normale achteruitgang is of dat er meer aan de hand is
  • Kunnen ondersteuning bieden bij het leren accepteren van een nieuw ontstane situatie, zoals het verlies van een lichaamsdeel, verlies van zelfstandigheid en/of verlies van de vertrouwde woonomgeving.
  • Geven (in beperkte mate) familieondersteuning
  • Geven mediatieve therapie. Bij deze therapie worden belangrijk personen uit de directe omgeving (bijvoorbeeld een familielid) betrokken bij het onderzoeken en behandelen van gedrag.

Contact over psychologie

Wilt u meer weten over psychologie binnen Marga Klompé? Mail dan naar: psychologie@szmk.nl.

Onze locaties

Marga Klompé heeft verschillende locaties waar onze psychologen werkzaam zijn. Zo zijn onze psychologen werkzaam in: Aalten, Beltrum, Bredevoort, Groenlo, Laren (Gld), Lichtenvoorde, Lochem en Winterswijk. Onderstaand de hoofdlocaties van waaruit onze psychologen werkzaam zijn:  

De Molenberg
Ziekenhuisstraat 7
7141 AN Groenlo
T 0544 47 33 31

Pronsweide
Morgenzonweg 29
7101 BH Winterswijk
T 06 51784490

De Hoge Weide
Zwiepseweg 107
7241 GR Lochem
T 0573 28 96 00