Informatie over coronaLees meer

Psychologie

Heeft u moeite met het leren accepteren van een nieuwe situatie? Is uw gedrag of dat van uw naaste veranderd en heeft u hulp nodig? In Oost-Achterhoek biedt Marga Klompé psychologie voor verschillende soorten ondersteuning. Onze psychologen helpen u graag om het beste uit elk moment te halen. Onze psychologen werken zowel in onze dagcentra (dagbehandeling) als in het verpleeghuis en de groepswoningen van Marga Klompé.

Een fysiotherapeut

Onze psycholoog:

  • Doet onderzoek naar problemen bij het denken, plannen en uitvoeren van handelingen
  • Adviseert over de revalidatie en de behandeling na een ziekte of ongeval
  • Geeft benaderingsadviezen bij moeilijk te begrijpen gedrag. Dit kan gaan om gedrag ontstaan door hersenschade, maar ook om gedrag dat is ontstaan door de persoonlijkheid van een cliënt. Het kan zijn dat het een voor de leeftijd normale achteruitgang is of dat er meer aan de hand is
  • Kan ondersteuning bieden bij het leren accepteren van een nieuw ontstane situatie, zoals het verlies van een lichaamsdeel, verlies van zelfstandigheid en/of verlies van de vertrouwde woonomgeving.
  • Geeft (in beperkte mate) familieondersteuning

Contact over psychologie

Wilt u meer weten over psychologie binnen Marga Klompé? Bel dan met afdeling Service & Bemiddeling op telefoonnummer 0544 – 47 41 14. Mailen kan ook: psychologie@szmk.nl of serviceloket@szmk.nl.