Logopedie

De logopedist houdt zich bezig met communicatie- en slikproblemen. De logopedisten van Marga Klompé bieden hulp en ondersteuning om deze problemen te verhelpen of te verbeteren. Daarvoor onderzoeken, behandelen ze de cliënt en zijn of haar omgeving. Ook geven ze advies en voorlichting. Heeft u problemen met spreken, uw stem, ademen of horen? De logopedisten van Marga Klompé helpen u graag. Want verbetering van uw communicatiemogelijkheden verhoogt uw zelfstandigheid en heeft een positief effect op uw kwaliteit van leven.

Een fysiotherapeut

De logopedisten van Marga Klompé onderzoeken en behandelen problemen op het gebied van taal, spraak, slikken, gehoor, adem en stem. Ook als u problemen heeft met eten, drinken of slikken, kunt u bij onze logopedisten terecht. Samen met u zoeken zij naar mogelijkheden om uw problemen op te lossen dan wel het ongemak zo klein mogelijk te maken.

Logopedie is er ook voor mensen die een spraak- of taalstoornis hebben vanwege een ziekte en daardoor moeite hebben met communiceren. Er zijn meerdere ziektes die dat kunnen veroorzaken, zoals een CVA, Parkinson, ALS, MS of dementie. 

Voor wie?

De logopedisten van Marga Klompé zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van ouderen met diverse ziektebeelden op het gebied van de neurologie. Zij werken binnen het verpleeghuis en op verwijzing van de huisarts of specialist. Zij kunnen ook bij u aan huis behandelen.

Waar?

Onze logopedisten werken vanuit de locaties De Hoge Weide in Lochem, Pronsweide in Winterswijk en De Molenberg in Groenlo. Maar ze komen ook bij u thuis. Neem gerust contact op. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. U kunt ook deze pagina bekijken. Daarop geven wij aanvullende informatie voor mensen die bij ons in behandeling komen.

Goed om te weten

Onze logopedisten zijn dagelijks van 9 tot 17 uur aanwezig. In principe worden afspraken tijdens kantoortijden met u ingepland. U maakt daarover afspraken met uw therapeut.

Een logopedie behandeling kan alleen gestart worden op verwijzing van een arts. 

Een logopedie behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.  

Een logopediebehandeling begint alijtd met een intakegestrek. De logopedist doet onderzoek naar de oorzaak van uw klachten of problemen en stelt samen met u een behandelplan op. Het plan wordt helemaal voor u op maat gemaakt. U krijgt advies en begeleiding om weer zo goed mogelijk te functioneren in uw dagelijkse leven. Uiteraard worden uw partner of anderen in uw directe leefomgeving daarbij betrokken. Uitleg wat de ziekte met u doet of kan doen, hoort uiteraard ook tot de behandeling.

Logopedie maakt onderdeel uit van het Behandelcentrum Marga Klompé, Daarin werken fysiotherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten, geestelijke verzorgers en specialiseren ouderengeneeskunde samen. Doordat we alle kennis onder één dak hebben, kunnen we u de best mogelijke zorg en behandeling bieden. 

We werken daarnaast samen met ParkinsonNet en zijn lid van de NVLF, de Nederlandse Vereniging van Logopedie en Foniatrie, De NVLF is dé beroepsvereniging van en voor logopedisten in Nederland. Omdat wij behandelingen bij afasie geven, zijn we ingeschreven in het afasie register van het NVLF. Door vele jaren werkervaring en opleiding ontvingen we het bewijs van registratie. De inschrijving in het afasie register is vijf jaar geldig. 

Mijn vader is beter te verstaan

Nadat hij al een tijdje Parkinson had, was mijn vader steeds slechter te verstaan. Zijn stem werd zacht en monotoon. Samen met de logopediste is een behandelplan opgezet. Het gaat nu veel beter.

Simone Wassink

Simone haar vader kreeg Parkinson therapie in De Hoge Weide

Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen

Na mijn beroerte kon ik taal nog steeds goed begrijpen. Alleen kon ik de juiste woorden niet zo snel meer vinden. Met oefenen in de 6 maanden na mijn beroerte is dat door logopedie verbeterd. Ook heb ik samen met mijn familie geleerd hoe we op een andere manier konden communiceren.

Hendrikje Klein Nagelbrink

Hendrikje werd behandeld in De Molenberg

Mijn moeder kan weer lekker smikkelen

Mijn moeder had slikproblemen. Slikken ging moeizaam. De logopedie therapie heeft ervoor gezorgd dat haar slikspieren zijn versterkt. Nu kan ze meer genieten van eten. Dat is wel zo prettig. Voor haar en voor ons.

Jannie te Veldert

De vader van Jannie kreeg logopedie therapie in Pronsweide.

Hoe maak ik een afspraak?

Wilt u meer weten over de logopedie van Marga Klompé of heeft u een logopedist nodig? Bel dan met één van onze logopedisten op telefoonnummer 0544 – 47 41 00. Mailen kan ook naar logopedie@szmk.nl.

Of wanneer u het formulier hieronder invult en naar ons verstuurd, nemen wij contact met u op. 

Security code: