Tijdelijk wonen en logeren

Zoekt u tijdelijk een logeerverblijf waar u ook verzekerd bent van de juiste zorg? Bijvoorbeeld voor herstel of revalidatie na een ziekenhuisopname of wanneer uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen? Verschillende woonzorgcentra en verpleeghuislocaties van Marga Klompé hebben speciale appartementen of kamers voor wanneer u een tijdelijke woonruimte nodig heeft. In uw tijdelijke onderkomen vindt u de juiste combinatie van zorg, geborgenheid, rust en activiteit. In de gezellige sfeer van onze horeca gelegenheden kunt u een maaltijd of drankje nuttigen. Ook bent u van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de uiteenlopende activiteiten.

Bent u mantelzorger en wilt u bij uw naaste blijven logeren? Ook dat kan. U kunt de mogelijkheden voor logeren bespreken met de zorgmedewerkers van de afdeling van uw naaste. 

Thuiszorg
Wanneer het nodig of gewenst is, kunt u gebruikmaken van de diensten van onze fysiotherapeut, ergotherapeut of diëtist. Uw huisarts blijft verantwoordelijk voor de medische behandeling. Het doel van kortdurende opname is dat u binnen zes tot maximaal twaalf weken herstelt, zodat u weer zelfstandig thuis kunt wonen. Eventueel met ondersteuning van thuiszorg van Marga Klompé.

Crisis- of spoedopname
Als de zorg van de omgeving plots wegvalt of als er een onverwachte situatie ontstaat die acuut om een tijdelijke oplossing vraagt, bieden wij direct passende hulp. In een crisissituatie kunt u via uw huisarts binnen 24 uur bij ons terecht voor een opname. Ook bij een crisis- of spoedopnamen is uw indicatie het uitgangspunt voor de mogelijkheden die wij kunnen bieden. Voor meer informatie over tijdelijke opvang kunt u contact opnemen met Service & Bemiddeling op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via het mailadres: serviceloket@szmk.nl.

Logeren

Mensen die zorg nodig hebben, zijn afhankelijk van de hulp van mantelzorgers. Om die naaste omgeving te ontlasten kent Marga Klompé verschillende logeermogelijkheden. Een veilig logeeradres Logeren kan uitkomst bieden als het niet lukt de zorg die nodig is voortdurend te organiseren. Marga Klompé biedt een veilig en fijn logeeradres in Meddo voor mensen die dementiezorg nodig hebben. Voor mensen met een lichamelijke beperking zijn logeerkamers aanwezig in De Molenberg in Groenlo, De Hassinkhof in Beltrum, De Vredense Hof in Winterswijk en De Hoge Weide in Lochem. Logeren kan voor één of enkele vaste dagen per week. Maar ook voor de nacht, het weekend of tijdens vakantie van een mantelzorger. Deze kamers kunt u vooraf reserveren. Op de overige locaties is logeren mogelijk op basis van beschikbaarheid. Op alle locaties is een maaltijdvoorziening aanwezig waar u als logé, eventueel samen met uw naasten of mantelzorgers een heerlijke maaltijd kunt nuttigen.

Meer informatie over tijdelijke opvang of logeren?

Bij tijdelijke opvang is uw indicatie het uitgangspunt voor de inhoud en omvang van de zorg die wij kunnen bieden. Onze afdeling Service & Bemiddeling kan u alles vertellen over de mogelijkheden van tijdelijk wonen bij Marga Klompé. Ook kunt u bij hen terecht met vragen over de kosten bij een indicatie of WMO-beschikking, bij particuliere financiering of vanuit een persoonsgebonden budget. U kunt Service & Bemiddeling bereiken op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via serviceloket@szmk.nl.

Logeren bij ons kan vanuit verschillende leveringsvormen. U kunt op basis van een indicatie van de gemeente, de Wet Langdurige Zorg of particulier van dit aanbod gebruik maken. Vanuit de Wlz kunt u gebruik maken van een Modulair Pakket thuis. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden en de best passende mogelijkheid bij uw persoonlijke situatie? Neemt u dan contact op met Service & Bemiddeling op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via serviceloket@szmk.nl.