Specialistische zorg

Marga Klompé biedt zorg op maat en specialistische zorg- en dienstverlening aan verschillende doelgroepen. Specialistische zorg wordt veelal in kleinschalige wooneenheden van maximaal 6 bewoners aangeboden. 

Een fysiotherapeut

Specialistische fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij ParkinsonNet, het landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson. Zij bieden in de locaties De Hoge Weide in Lochem, Pronsweide in Winterswijk en De Molenberg in Groenlo fysiotherapie aan mensen met de ziekte van Parkinson. Ook mensen met niet-aangeboren hersenletsel bieden zij therapie. Naast individuele therapie kunnen mensen ook in een groep oefenen.

Zorg op maat

Marga Klompé biedt specialistische zorg aan jong dementerenden, aan mensen met de ziekte van Parkinson en aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). In kleinschalige wooneenheden van maximaal 6 bewoners bieden wij deze specialistische zorg aan.
 
Naast specialistische zorg wordt in de locaties De Hoge Weide in Lochem, Pronsweide in Winterswijk en De Molenberg in Groenlo door onze fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij ParkinsonNet fysiotherapie gegeven aan mensen met de ziekte van Parkinson. Ook wordt fysiotherapie gegeven die gericht is op mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Naast individuele therapie kunnen mensen ook in een groep oefenen.
 
We werken samen met andere organisaties in Samenwerking Ketenzorg Oost-Achterhoek. Daarin delen we kennis over de specialistische zorg aan deze doelgroepen met andere zorgorganisaties in de Oost-Achterhoek. Uiteraard werken we ook hierin samen met de ziekenhuizen in ons werkgebied, het Gelre Ziekenhuis in Zutphen en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk. Een aantal van onze fysiotherapeuten zijn aangesloten bij ParkinsonNet, het landelijke netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met de ziekte van Parkinson. Als organisatie zijn we aangesloten bij het Kennisnetwerk CVA Nederland. Dit netwerk stimuleert de verdere verbetering van de landelijke CVA-zorg in de acute, revalidatie- en chronische fase. Zij doen dit onder andere door kennisuitwisseling in de CVA-zorgketens te faciliteren en door kwaliteitsindicatoren inzichtelijk te maken.

Een fysiotherapeut

Samenwerking en netwerk

We werken samen met andere organisaties in Samenwerking Ketenzorg Oost-Achterhoek. Daarin delen we kennis over specialistische zorg met andere zorgorganisaties in de Oost-Achterhoek. Hierin werken we samen met het Gelre Ziekenhuis in Zutphen en het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

Ook zijn we aangesloten bij het Kennisnetwerk CVA Nederland. Dit netwerk stimuleert de verdere verbetering van de landelijke CVA-zorg in de acute, revalidatie- en chronische fase. Onder andere door kennisuitwisseling in de CVA-zorgketens te faciliteren en door kwaliteitsindicatoren inzichtelijk te maken.