Het moment van Jolanda & mevrouw Renskes

en hun liefde voor honden

We werden allemaal geraakt door de emotionele reactie van mevrouw Renskers

Collega's Jolanda en Lotte vertellen: “Mevrouw Renskers uit onze woongroep bloeide helemaal op door een puppy. Haar emoties kwamen echt los door zo’n lief, onschuldig hondje. Dat was voor ons een heel bijzonder moment. Nu we erover vertellen krijgen we weer kippenvel."
 
"Roels Beestenboel is hier langs geweest. Dat is een mobiele boerderij die langs zorginstellingen trekt om het rustgevende en therapeutische effect van het omgaan met dieren te laten ervaren. Alle bewoners van kleinschalige woningen konden daarvan meegenieten. In de tuin van het gebouw werden allerlei dieren losgelaten. Een ezel, konijnen, kippen… en ook puppy’s van vijf weken oud."

"Mevrouw Renskers reageerde zo emotioneel op die puppy’s dat wij er zelf een brok van in onze keel kregen. Ze heeft zelf vroeger ook altijd een hond gehad. Toen we een puppy bij haar rolstoel neerzetten, werd ze zich ineens heel erg bewust van dat kleine hondje en begon ze te huilen. Er ontstond echt een klik. Toen ze het dier op schoot had, begon ze automatisch te aaien. Zo diep zit dat."
 
"Dit effect zagen we trouwens niet alleen bij haar, maar ook bij de andere bewoners. Ook wij als verzorgenden hebben een topmiddag gehad dankzij de dieren.”