Lees meer over de nieuwbouwplannen

16 maart 2023

Bouw Willebrordhof van start

Aalten krijgt er twaalf nieuwe woonplekken voor intensieve zorg aan ouderen bij. De omgevingsvergunning voor het voormalige schoolgebouw Willebrordhof aan de Willebrordstraat in Aalten is rond en de bouw gaat binnenkort van start.

Voorbereidingen bouw

Aannemer Rotsbouw BV uit Aalten is al begonnen met graafwerkzaamheden voor het fundament van de extra vleugel. Sandra Veerbeek, manager in Aalten: “In deze extra vleugel aan de achterzijde van het schoolgebouw komen vier zorgstudio’s. In het bestaande deel worden acht zorgstudio's gerealiseerd.” De bouw van de vleugel start in week 13. Halverwege het jaar worden naar verwachting de bouwwerkzaamheden aan de buitenkant afgerond. Dan gaat het bouwwerk binnenin het gebouw beginnen. “We zijn ontzettend blij om in de gemeente Aalten deze woonplekken te kunnen realiseren. We hopen dat de Willebrordhof begin december opgeleverd wordt en begin 2024 de eerste bewoners er kunnen wonen, vertelt Sandra Veerbeek.”

Zo zelfstandig mogelijk
In de Willebrordhof komen ouderen wonen die zelfstandig wonen en zoveel mogelijk regie op hun leven kunnen behouden, ook als het in een aantal opzichten minder gaat. Sandra Veerbeek: “We zetten in de Willebrordhof maximaal in op zelfredzaamheid en op hulp van naasten en mantelzorgers daarbij. Professionele zorg wanneer het nodig is, net als thuis. En dat ondersteunen we met zorgtechnologie.” De professionele zorg die nodig is, kunnen toekomstige bewoners krijgen vanuit Beth San aan de overkant van de straat. Ook kunnen bewoners van de Willebrordhof meedoen met activiteiten in Beth San.

Zorgtechnologie
Sandra Veerbeek: “Zorgtechnologie wordt een belangrijk onderdeel van de zorg- en dienstverlening in de Willebrordhof. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan beeldzorg waarmee zorgverlener en zorgvrager op afstand met elkaar kunnen communiceren. Of sensortechnologie om situaties als onrust of vallen te kunnen signaleren. De sensoren signaleren deze situaties en geven een signaal door aan de zorgverlener, die op dat moment passende zorg kan leveren.”

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail