Lees meer over de nieuwbouwplannen

26 januari 2024

De Kattenberg toekomstbestendig

In de afgelopen tijd is woongebouw De Kattenberg in Aalten toekomstbestendig gemaakt, zodat bewoners samen zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven wonen. Ook als ze op termijn extra zorg, begeleiding, aanpassingen of voorzieningen nodig hebben. Daarom werd maandag 22 januari een klein feestje gevierd!

Samen met de bewoners en samenwerkingspartners werd stilgestaan bij de veranderingen in het gebouw. Jos Boersma is als wooncoach nauw betrokken bij de bewoners en heette iedereen van harte welkom.
 
Daarna sprak wethouder Joop Wikkerink over de bijzondere doelgroep die in De Kattenberg gehuisvest kan worden. Dankzij deze woonvorm hoeven paren niet van elkaar gescheiden te worden als één van beiden beginnende dementieklachten heeft. Zij kunnen samen blijven met ondersteuning dichtbij en activiteiten in de buurt! Inmiddels wordt bijna de helft van de appartementen bewoond door echtparen waarvan één van de partners beginnende dementieklachten heeft.

Erwin Bomers, bestuurder van Marga Klompé, sprak enthousiast over deze nieuwe woonvorm en de uitdagingen die er liggen met de toenemende zorgvraag in de toekomst. Project De Kattenberg is een mooi voorbeeld hoe we gezamenlijk de druk op de langdurige zorg kunnen terugdringen. Tot slot sprak Bert Stamsnieder, manager vastgoed van De Woonplaats, over het tot stand komen van het project. Daarnaast benoemde hij wat deze nieuwe woonvorm betekent voor de bewoners van De Kattenberg en hoe de gemeenschapszin ervoor kan zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Over het project

De gemeente Aalten, Marga Klompé en De Woonplaats zijn in 2020 een bijzonder samenwerkingsproject gestart. In het centrum van Aalten aan de Varsseveldsestraatweg, bieden zij in De Kattenberg een nieuwe woonvorm aan. Naast appartementen voor senioren, worden appartementen die vrijkomen verhuurd aan echtparen waarvan één van de partners beginnende dementieklachten heeft.
 
Huurders kunnen hier samen zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, ook als in de toekomst de zorg toeneemt. Hiermee creëren de samenwerkende partijen een passende en sociale woonvorm tussen zelfstandig wonen en het verpleeghuis in.

Om deze doelgroep zo fijn mogelijk te laten wonen, zijn er afgelopen tijd verschillende aanpassingen aan het woongebouw gedaan. Zo zijn er extra veiligheidsvoorzieningen getroffen, en is personenalarmering aangelegd met zorg op afroep vanuit Stegemanhof. Ook kreeg het Atrium een nieuwe inrichting, waarmee het een gezellige ontmoetingsruimte in het complex is geworden.


Inloopmiddag

Wilt u meer weten over deze bijzondere woonvorm? Er is ruimte voor nieuwe aanmeldingen. Kom naar de inloopmiddag op woensdag 7 februari tussen 14:00 en 16:00 uur in De Kattenberg, of neem contact op met wooncoach Jos Boersma via 06 – 82 97 14 97 of j.boersma@szmk.nl.
 
 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail