Lees meer over de nieuwbouwplannen

24 oktober 2022

Nachtwacht on Tour, een groot succes

3 weken langs was de replica van de Nachtwacht te bewonderen in de Kapel van de Molenberg. We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen. Bezoekers, kwamen uit de wijde omgeving, van Zutphen, Arnhem, Sinderen, tot Bredevoort, Neede, Aalten, Beltrum en natuurlijk Groenlo.  
In totaal hebben we rond de 600 bezoekers mogen begroeten en werd 160 keer de prijsvraag ingevuld. Deze luidde: Hoeveel personen staan er afgebeeld op de Nachtwacht? 
 
Op de Nachtwacht zijn 31 personen afgebeeld
 
Op de oorspronkelijke Nachtwacht waren 34 figuren afgebeeld. Na de verhuizing van het schilderij van De Doelen naar het Paleis op de Dam werd ter linkerzijde een reep weggesneden, waarop drie personen waren weergegeven. Van 18 personen op het schilderij is de naam bekend; een onbekende schilder voegde namelijk omstreeks 1650 aan het poortgebouw op de achtergrond een schild met achttien namen toe.   
  
Er zijn 2 winnaars, te weten, Debby Veenemans, medewerker van afdeling Marhulzen en J. Klein Wolterink uit Varsseveld.  Ze ontvangen beide de Nachtwacht puzzel van 1000 stukjes. 
 
De coördinatoren welzijn van Marga Klompé; locatie de Molenberg, kijken terug op een geslaagde Tour!

 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail