Lees meer over de nieuwbouwplannen

27 juni 2019

Op onderzoek naar bouwstijlen in Aalten


Expositie bij Beth San

In mei en juni hebben leerlingen van groep 7 en 8 van CBS De Triangel hoog en laag en bewoners van Stegemanhof en Beth San (Marga Klompé) meegedaan aan een project van Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek over bouwstijlen. De focus werd gelegd op lokale (rijks)monumenten en hun specifieke kenmerken qua bouwstijl. 

Onderdelen

Verschillende activiteiten waren onderdeel van het project. Er werd gestart met een inleiding over bouwstijlen en architectuur. Deze werd verzorgd door Hans de Graaf en Jos Wessels. Beiden zijn betrokken bij het boek Bezield Erfgoed, een prachtige documentatie van alles wat op dit terrein in de gemeente Aalten te zien is. Het boek verschijnt in september 2019. (Meer info: www.adwhistorie.nl). 

Na deze eerste informatieve bijeenkomst volgde een bezoek aan het Nationaal Onderduikmuseum en het gemeentehuis aan de markt te Aalten. Bij beide gebouwen zijn door diverse verbouwingen verschillende bouwstijlen waarneembaar. 
Daarna gingen de deelnemers ook zelf aan de slag. Docent beeldende kunst Suzanna Derksen inspireerde de groepen om zelf iets te ontwerpen en te bouwen in een bepaalde stijl. 

Expositie

De ontwerpen, gemaakt door de leerlingen van Triangel laag en bewoners van Beth San, zijn te zien tijdens een expositie in de hal van Beth San aan de Ludgerstraat 17. De expositie is te bezoeken op dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 juli van 10.00 tot 19.00 uur.

Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek

Het project bouwstijlen wordt uitgevoerd binnen het kader van de themalijn participatie van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. Binnen deze themalijn is het verbinden van generaties d.m.v. erfgoed belangrijk. Samen actief zijn, dat is waar het om gaat! Meer info: http://www.cultuurenerfgoedpact-achterhoek.nl

Expositie Beth San
Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail