Lees meer over de nieuwbouwplannen

29 maart 2022

Opvang vluchtelingen in De Rank in Groenlo

Opvang voor langere tijd in De Rank
De oorlog in Oekraïne heeft een grote stroom vluchtelingen op gang gebracht. De gemeente Oost  Gelre gaat vluchtelingen uit Oekraïne langdurige opvangen in het gebouw De Rank in Groenlo. De Rank is onze voormalige verpleegstersflat en kantoorgebouw aan de Ziekenhuisstraat 14.
 
Samenwerking om het gebouw aan te passen
De afgelopen dagen zijn we veel met de gemeente in gesprek geweest over de opvang. De samenwerking verloopt heel plezierig en is van beide kanten gericht op het goed voorbereiden van de locatie. De voorbereidingen om het gebouw geschikt te maken voor bewoning voor langere periode zijn deze week gestart. We verwachten dat halverwege mei het gebouw klaar is voor de opvang van ongeveer 80 mensen tot uiterlijk september 2024.

Solidair met de vluchtelingen
Er moet in korte tijd heel veel gebeuren om het gebouw geschikt te maken voor bewoning en op veel vragen is nog geen antwoord. Toch voelt het goed om hulp te kunnen bieden aan mensen in nood. Bestuurder Marcel Duvigneau: "We voelen ons solidair met de vluchtelingen uit Oekraïne in deze voor hen moeilijke en onzekere tijd. Dus we zetten in goede samenwerking met de gemeente de schouders eronder om opvang in de Rank te bieden aan de vluchtelingen die deze hulp zo hard nodig hebben. En we doen hard ons best om half mei alles klaar te hebben om de vluchtelingen in De Rank te ontvangen." 

Een veilige plek voor langere tijd
Burgemeester Annette Bronsvoort: “We zijn blij dat de verkennende gesprekken hebben geleid tot deze samenwerking. Het gebouw wordt gereedgemaakt om 80 vluchtelingen voor langere tijd een veilige plek te kunnen bieden. Hierdoor kunnen we onderwijs voor de kinderen gaan organiseren en kunnen mensen waar mogelijk ook aan het werk. Dat is belangrijk om hun leven weer op te kunnen pakken, zolang ze in Nederland verblijven.”

Informeren van omwonenden en bewoners
De medewerkers zijn op de hoogte gebracht en ook de bewoners en eerste contactpersonen zijn door ons geïnformeerd. De gemeente informeert de buurt. Begin mei organiseert de gemeente een bijeenkomst waar omwonenden meer informatie kunnen krijgen wanneer zij vragen hebben. 

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail