Lees meer over de nieuwbouwplannen

30 januari 2024

Medewerkers Willebrordhof maken kennis met nieuwe locatie

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de bouw van de nieuwe locatie Willebrordhof in Aalten. De locatie is ontworpen met het oog op de groeiende uitdaging van een vergrijzende bevolking en het beperkte aantal zorgprofessionals. Voordat de eerste bewoners hun intrek nemen op 1 februari, gaan de medewerkers de komende weken eerst kennismaken met de vernieuwde manier van zorgverlening.

In Nederland worden we met elkaar steeds ouder, maar het aantal zorgprofessionals groeit niet in hetzelfde tempo. Een hele uitdaging. Die gaan we aan door de zorg op een vernieuwende manier vorm te geven. Het concept van het nieuwe wonen komt voort uit deze gedachte.

Ondersteuning naasten en mantelzorgers
Wat deze locatie anders maakt, is dat sterk wordt ingezet op zelfredzaamheid van de bewoner met de ondersteuning van naasten en mantelzorgers. Professionele zorg wordt verleend wanneer dat echt nodig is, vergelijkbaar met de zorg die men thuis zou ontvangen. Dit wordt aangevuld en ondersteund door zorgtechnologie. Denk aan het automatisch openen van deuren door middel van een tag (slimme sleutel), gordijnbesturing met een afstandsbediening, maar ook optische sensoren. Deze sensoren geven signalen af wanneer een bewoner zorg nodig heeft.

Kennismaken met elkaar én de technologie
Medewerkers hebben de afgelopen weken een uitgebreid inwerkprogramma gevolgd, met teambuildingsessies en workshops. Waarin ze niet alleen kennis hebben gemaakt met elkaar, maar ook specifieke vaardigheden hebben geleerd. Zoals het in kaart brengen van het netwerk van de bewoner en het omgaan met zorgtechnologie. Een zinvolle start volgens de medewerkers: “Het waren intensieve maar vooral erg waardevolle weken. Het was een goede opstart voor ons als team. Zo konden we elkaar goed leren kennen. Dat was prettig.”

Op donderdag 25 januari hebben de medewerkers proefgedraaid door samen te overnachten in de nieuwe locatie. In de avond hebben zij als teambuildingsessie samen een kookworkshop gevolgd. “Dit was erg leuk voor de teambuilding. Doordat we zijn blijven slapen, hebben we waardevolle tips en tops kunnen verzamelen. En kregen we de kans om de ruimtes goed te ervaren. De volgende ochtend stond er een prachtig gedekte ontbijttafel voor ons klaar. Een mooie afsluiter van deze bijzondere ervaring. We kijken ernaar uit om de bewoners te ontmoeten en samen deze unieke uitdaging aan te gaan."

Deel dit bericht via: Twitter Facebook Mail