Informatie rondom coronaLees meer

Welkom

Op deze pagina houden we u straks op de hoogte over de mogelijke nieuwbouwplannen aan de Parallelweg in Winterswijk. Ook leest u hier wat de beweegredenen zijn voor Marga Klompé om met de Vredense Hof te verhuizen naar een andere locatie.  

Op locatie aan de Parallelweg

We zijn blij dat we een mogelijke nieuwbouwlocatie voor de Vredense Hof hebben gevonden aan de Parallelweg in Winterswijk. De Parallelweg is gelegen naast de Sport- en Turnhal Winterswijk en tegenover het station. Bekijk het filmpje dat we op de locatie hebben gemaakt. 

Dichtbij het centrum

Marga Klompé heeft de wens om een nieuwe locatie dichtbij het centrum van Winterswijk te realiseren. Een fijne plek, dichtbij de voorzieningen, met meer reuring en toekomstbestendig.
 
Bij Marga Klompé werken we voor en met ouderen en hun familie. In Winterswijk hebben we vier locaties. In de Vredense Hof, aan de Vredenseweg, wonen ouderen in een tijdelijk gebouw. Hoewel dit gebouw van hoge kwaliteit is, voldoet het niet meer voor de generatie die er nu woont en er straks gebruik van gaat maken. Voor deze locatie zoeken we een goede plek om nieuw te gaan bouwen.
 
Als wij nieuw gaan bouwen, is onze wens om dichtbij het centrum te zitten. In de buurt van voorzieningen met meer reuring. Want iedereen, ook ouderen, wil graag meedoen en onderdeel van de maatschappij zijn. Lekker iets drinken op een terrasje, even wandelen door het centrum of samen wat boodschapjes doen. 
 
Ook zoeken wij verbinding met de wijk. Met de omwonenden en bedrijven aan de Parallelweg. We willen een functie in en voor de buurt vervullen. Een open en gastvrije locatie zijn, waar buren zich vrij voelen om binnen te lopen om een praatje maken. Naoberschap zoals dat in de meeste buurten heel gewoon is. 

De nieuwbouw: eigentijds, toegankelijk en uitnodigend

De huisvesting zoals we deze voor ogen hebben, zou geschikt moeten zijn voor meerdere doelgroepen. Het gaat om mensen die het thuis niet meer redden. Omdat er thuis niemand meer is en er bijvoorbeeld valgevaar dreigt of beginnende dementie. Zij wonen zelfstandig bij ons en wij leveren de zorg die ze nodig hebben. De tweede groep zijn de mensen met een lichamelijke (somatische) beperking. Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die een hersenbloeding hebben gehad of fysieke problemen hebben. De derde groep zijn de mensen met dementie (psychogeriatrie). Deze laatste twee groepen mensen kunnen niet meer zelfstandig wonen en hebben veel zorg en toezicht nodig.

Als we nieuw gaan bouwen, willen we dat natuurlijk zo modern en duurzaam mogelijk doen. Aangepast aan de wensen van de huidige en toekomstige bewoners. In het verpleeghuis worden deuren op afdelingen waar mensen met dementie wonen, op slot gedaan. Een vervelende maatregel die mensen in hun vrijheid beperkt. Wij onderzoeken of we dit kunnen veranderen en onze bewoners, hoe weinig dat soms ook nog maar is, meer vrijheid geven. Zodat zij hun eigen keuzes kunnen blijven maken en daardoor de regie over hun eigen leven, ook al zijn het maar kleine dingen, zolang mogelijk kunnen behouden. De vrijheid van bewoners kunnen we vergroten door bijvoorbeeld de bewegingsruimte te vergroten. Als ze een wandeling in de tuin willen maken, dan kan dit met toezicht op afstand of met hulp van technologie. Het is zorg op maat van het individu en niet de zorg passend bij de groep.

Meer informatie?

Vragen over de nieuwbouwplannen aan de Parallelweg? Contact met ons opnemen kan altijd. Bijvoorbeeld via een mail aan ons vastgoedteam via b.maarse@szmk.nl. De contactgegevens via ons algemene telefoonnummer en algemene mailadres vindt u hiernaast.