Informatie over coronaLees meer

Welkom

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de nieuwbouwplannen voor een locatie voor ouderen aan de Parallelweg in Winterswijk. U vindt hier informatie over waarom Marga Klompé een nieuwbouwlocatie aan de Parallelweg wil bouwen, wat voor gebouw we graag willen bouwen en voor wie. Daarnaast kunt u hier terecht voor informatie over de buurtbijeenkomsten die wij organiseren. U kunt zich via deze pagina aanmelden en uw reactie of suggestie op het plan voor de Parallelweg achterlaten.

Op locatie aan de Parallelweg

We zijn blij dat we een mogelijke nieuwbouwlocatie voor de Vredense Hof hebben gevonden aan de Parallelweg in Winterswijk. De Parallelweg is gelegen naast de Sport- en Turnhal Winterswijk en tegenover het station. Bekijk het filmpje dat we op de locatie hebben gemaakt en waarmee we onze cliënten en medewerkers informeerden over dit nieuws. 

Dichtbij het centrum

Marga Klompé heeft de wens om een nieuwe locatie voor ouderen aan de Parallelweg te realiseren. Een fijne plek, dichtbij de voorzieningen en met meer reuring.
 
Bij Marga Klompé werken we voor en met ouderen. In de Vredense Hof, aan de Vredenseweg in Winterswijk, wonen ouderen in een tijdelijk gebouw. Dit gebouw voldoet niet meer voor de generatie ouderen die er nu woont en er straks gebruik van gaat maken. Voor deze locatie hebben we een plek aan de Parallelweg gevonden om nieuw te gaan bouwen.
 
De Parallelweg is een plek dichtbij het centrum. Lekker iets drinken op een terrasje, even wandelen door het centrum of samen wat boodschapjes doen. Meedoen aan de maatschappij. Dat is hier mogelijk. Samen met de buurt willen we met het gebouw een functie in en voor de buurt vervullen. Een open en gastvrije locatie zijn, waar 'naobers' zich vrij voelen om binnen te lopen om een praatje maken. 

Het gebouw

Het gebouw dat we aan de Parallelweg willen bouwen zou geschikt moeten zijn voor ouderen die het thuis niet meer redden. Omdat er thuis niemand meer is om voor hen te zorgen en er bijvoorbeeld valgevaar dreigt of beginnende dementie. Deze ouderen wonen zelfstandig bij ons. Wij leveren de zorg die zij nodig hebben. Ook ouderen met een lichamelijke (somatische) beperking, bijvoorbeeld door een hersenbloeding en ouderen met dementie (psychogeriatrie) bieden we plek in het gebouw. Deze ouderen kunnen niet meer zelfstandig wonen en hebben 24 uurs zorg en toezicht nodig. In het gebouw komen minimaal 96 appartementen voor de bewoners die nu in de Vredense Hof wonen.

Omdat het aantal ouderen in Winterswijk toeneemt, wordt onderzocht of een aantal van 120 appartementen in het nieuwe gebouw wenselijk is. Het gebouw moet daarnaast duurzaam zijn. Aan te passen aan de wensen van huidige en toekomstige bewoners. Op afdelingen waar mensen met dementie wonen, worden de deuren vaak nog op slot gedaan. Een vervelende maatregel die mensen in hun vrijheid beperkt. Wij willen in het gebouw aan de Parallelweg de bewoners, meer vrijheid geven. Zodat zij hun eigen keuzes kunnen blijven maken en de regie over hun leven, ook al zijn het maar kleine dingen, zolang mogelijk kunnen behouden. Bijvoorbeeld door hun bewegingsruimte te vergroten door toezicht op afstand, zodat een wandeling in de tuin mogelijk is.

Tijdelijke huisvesting
Groepswoningen
Leegstaande oudbouw

Buurtbijeenkomsten

Op 19 april hebben wij de eerste buurtbijeenkomst georganiseerd voor omwonenden van de Parallelweg waarin we de voorlopige plannen en visie op wonen met zorg met de buurt hebben gedeeld. Tijdens deze online bijeenkomst is ook de wens voor een Huis van en voor de Buurt toegelicht en zijn de eerste schetsen getoond. Deze schetsen zijn gemaakt om een beeld te geven hoe de gebouwen op de beschikbare grond geplaatst zouden kunnen worden. Het is dus geen ontwerp van hoe de gebouwen eruit komen te zien. Hier vindt u de presentatie en de uitkomsten van de peiling van de eerste buurtbijeenkomst. Er is een verslag gemaakt van de bijeenkomst op 19 april. Dat verslag vindt u hier.

De tweede bijeenkomst vond plaats op dinsdag 11 mei. Ook dit was een online bijeenkomst. Hier vindt u de uitnodiging die wij aan de omwonenden van de Paralleweg hebben gestuurd voor deze bijeenkomst. De presentatie van de buurtbijeenkomst op 11 mei vindt u hier. Het verslag kunt u lezen door hier te klikken.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voor dit gebied heet Spoorzone – Fase 4 en is te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl 
(wanneer u zoekt op 'Parallelweg Winterswijk'). 

Wilt u op de hoogte blijven van publicaties over de gevraagde bestemmingsplanwijziging? Of over het ontwerp-bestemmingsplan of vaststelling van het plan door de gemeenteraad? Houd dan deze website in de gaten of volg het via de officiële publicaties van de gemeente Winterswijk op www.officielebekendmakingen.nl.

Meer informatie of uw reactie geven?

Vragen over de nieuwbouwplannen aan de Parallelweg? Wilt u reageren of heeft u een suggestie? Contact met ons opnemen kan altijd. Bijvoorbeeld via een mail aan ons vastgoedteam via b.maarse@szmk.nl. Of u vult het reactieformulier hieronder in.